Made by Women

Kutsuimme Christin Bengtsson, Anna Dahl ja Nelly Dahl keskustelemaan sosiaalisesta ja ekologisesta kestävästä kehityksestä. Kolmen sukupolven naiset kertovat mielipiteensä vartaloihanteesta, naiseudesta ja ympäristökysymyksistä. Haluamme hyödyntää perintönä siirtyvää tietoa, tietoa, joka hioutuu ja joka tulkitaan uudelleen. Katso alta perheen haastattelu ja lue lisää heistä!

Asuimme äidin kanssa useita vuosia kahdestaan, ja olen oppinut itsenäisyyttä juuri häneltä. Huolehtimista taloudesta ja tavaroista, jotka muuten tulisi helposti heitettyä pois. Asioita, jotka haluan opettaa tyttärilleni, ovat oman säästötilin pitäminen ja kestämättömästä avioliitosta tai työoloista lähteminen.

ANNA DAHL

three-ways-to-style

Kolme vartaloa ja kolme eri-ikäistä naista samanlaisiin vaatteisiin stailattuina. Halusimme näyttää miltä sama vaate näyttää erilaisten vartalotyyppien päällä, ja miten helppoa on stailata ja pukea vaatteet eri tavoin. Haluamme kannustaa yhteiseen vaatekaappiin, jonka vaatteet siirtyvät perintönä seuraavalle sukupolvelle ja joita lainataan ja vaihdellaan. Näin vaatteet saavat uusia arvoja ja uusia tarinoita.

Nimeni on Christin Bengtsson ja olen 80-vuotias. Olen Annan äiti ja Nellyn isoäiti. Olen toiminut sihteerinä koko ikäni. Silloin työskentelin lähinnä miehille. On hienoa nähdä, että naiset ovat nousseet nykyiseen asemaansa. Se ilahduttaa minua.

Christin Bengtsson

Nimeni on Anna Dahl ja olen 54-vuotias. Olen yksityisyrittäjä. Haluan opettaa tyttärilleni, miten tärkeää säästäminen on. Haluan tietää, että heidän ei koskaan tarvitse jäädä kestämättömään avioliittoon tai työolosuhteisiin.

Anna Dahl

Nimeni on Nelly Dahl ja työskentelen opettajana. Olen 20-vuotias, ja sukupolveni on hyvin tietoinen ilmastosta. Ystäväpiirissäni ympäristön huomiotta jättäminen on lähes tabu – tiedämme, että tulevaisuutemme riippuu nykyisistä valinnoistamme.

Nelly Dahl

Minun aikanani elimme kestävällä tavalla. Ainakin siinä, että emme tuhlanneet – valmistimme itse tavaroita, korjasimme rikkoutuneet esineet ja perimme jollekin toiselle pieniksi jääneet vaatteet. Nämä tavat elivät mielessämme pitkään. Aiemmin tein ostoksia pitkällä tähtäimellä, nyt haluan olla ajanmukainen. Uskon kuitenkin, että Nellyn sukupolvi ottaa vanhat tavat uudelleen käyttöön. He ovat niin tiedostavia. Perityille tavoille käy niin aina välillä – ne hyppäävät yhden tai kahden sukupolven yli.

CHRISTIN BENGTSSON


Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Julkaisimme vuonna 2020 kaksi erilaista tarkistuslistaa. Toinen koski sosiaalista kestävyyttä ja toinen ekologista kestävyyttä. Jo vuotta myöhemmin olemme edenneet työssämme pidemmälle kuin uskoimme olevan mahdollista. Tekemistä on edelleen paljon, mutta tässä olemme onnistuneet. Tähän mennessä.


Tutustu tarkistuslistoihin

Haluatko tietää lisää kestävyystyöstämme? Olemme keränneet kaikki tiedot Kestävä kehitys -otsikon alle. Klikkaa linkkiä ja lue lisää!


Kestävyystyömme