Made by Women

Made by women

Jokaisella naisella on oma tarina kerrottavanaan. Oma ainutlaatuinen tarina, joka on kaunis juuri sellaisena kuin se on. Olemme luoneet alustan nostaaksemme esiin joitakin näistä aidoista ja rehellisistä tarinoista, sillä juuri niistä voimme löytää jotakin, josta tunnistamme itsemme. Opimme tunnistamalla – sekä itsestämme että toisistamme. Nostamme esiin erilaisten naisten ääniä – kaikkien naisten puolesta.Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Anna Mörner

Olen Anna Mörner ja työskentelen taiteilijana, kuvittajana ja suunnittelijana. Yhteisnimitys kaikelle mitä teen voisi olla luovan työn tekijä. Työskentelen hyvin laaja-alaisesti, joten minun on vaikea tiivistää työtäni yhteen sanaan tai merkkiin. Minun panokseni mallistoon on 10 Ellos-valikoiman maljakkoa, jotka olen maalannut käsin. Itse maalaus on kunnianosoitus kesälle, tanssille ja vapaudelle.

Betuttad krukar

Nimeni on Sofia Fredricks, olen 31-vuotias ja kotoisin Uumajasta, mutta asun nyt Skånessa mieheni ja koirieni kanssa. Olen luova kierrätyskuvanveistäjä, keksin tittelin juuri nyt, mutta se kuvaa hyvin sitä mitä teen. Lyhyesti sanottuna olen ruukuntekijä. Luon uusia ruukkuja löytämistäni second hand -tuotteista. Olen luonut mallistoon Betuttad-ruukun, josta on saatavana eri kokoja ja värejä. Kaikki tuotteet on valmistettu käsin kierrätysmateriaalista, joten ne ovat muodoltaan ja sävyiltään ainutlaatuisia.

Positits

Nimeni on Margot Kortebein, olen 26-vuotias ja kotoisin Bergenistä, Norjasta. Opiskelin tuotesuunnittelijaksi OsloMetissä ja johdan nyt Positits-yritystä – valmistamme koruja, jotka ovat saaneet innoitusta naisten rinnoista. Haluan, että Positits ja nämä korut toimivat keskustelunherättäjänä ja symbolina vaikeille tai tabuksi määritellyille, naisten rintoja koskeville aiheille.

Wretlund studio

Olen Towa Vretlund ja työskentelen hopea- ja kultaseppänä omassa yrityksessäni, Wretlund Studiossa. Valmistin ensimmäisen tässä kampanjassa näkyvän ”Murran”-korun muutama vuosi sitten. Naisten yhteenkuuluvuus ja naisvartalo ovat minulle tärkeitä, ja ”Murran”-koru on kunnianosoitus niille molemmille.
Lahjoitamme myyntivoiton Kvinna till Kvinna -järjestölle, joka pyrkii edistämään naisten oikeuksia sodista ja konflikteista kärsivissä maissa. Järjestö on vuodesta 1993 lähtien vaikuttanut satojentuhansien naisten elämään. Kvinna till Kvinna -järjestön johdonmukainen työ luo edellytyksiä ja mahdollisuuksia, ja Ellos haluaa olla mukana tukemassa tätä työtä.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

The next generation


Olemme haastatelleet kolmea perhettä aiheena sosiaalinen ja ekologinen kestävyys. Kolmen sukupolven naiset kertovat mielipiteensä vartaloihanteesta, naiseudesta ja ympäristökysymyksistä. Mitä niille on tapahtunut heidän elinaikanaan? Mitä he uskovat ja toivovat seuraavan sukupolven saavan mukaansa alusta asti?

Katso koko kampanja
Made by women

Julkaisimme vuonna 2020 kaksi erilaista tarkistuslistaa. Toinen koski sosiaalista kestävyyttä ja toinen ekologista kestävyyttä. Jo vuotta myöhemmin olemme edenneet työssämme pidemmälle kuin uskoimme olevan mahdollista. Tekemistä on edelleen paljon, mutta tässä olemme onnistuneet. Tähän mennessä.


Tutustu tarkistuslistoihin

Women of Ellos


Haastattelimme Ellos Creative Director Anna Westlundia sekä Ellos Homen ja Ellos Fashionin designchefejä. Katso videot ja saa lisätietoja tarkistuslistoistamme sekä niihin liittyvästä työstä!


Katso haastattelu

The script


Naisena oleminen on sekä fantastista että kummallista. Se voi tuntua vaikealta, joskus jopa mahdottomalta, vaikka pelkän olemisen ja olemassaolon pitäisi riittää.

Naisena oleminen on eri rooleihin asettumista, ja juuri eri rooleihin asettuminen on vaikeaa. On niin paljon ajatuksia ja vaatimuksia siitä miltä vartaloidemme tulee näyttää, missä ja milloin meidän tulee näkyä ja miten äänemme tulee kuulua, ettei siinä ole tilaa ihmiselle. Yhtäkkiä emme ole tarpeeksi. Emmekö ole paljon enemmän kuin vain oikein tai väärin?

Näissä Elloksen videoissa on kyse juuri siitä. Kuvaamme niitä juuri nyt. Inhimillisyyden ja naisiin kohdistettujen odotusten yhteentörmäys. Elämässä on hetkiä, jotka muistuttavat meitä siitä, että olemme enemmän tai ainakin jotakin muutakin kuin nuo roolit. Esimerkiksi silloin, kun näemme itsemme ystävän silmin, tai silloin, kun sekä keho että ajatukset saavat vain olla. Kun me, yhdessä, muodostamme turvallisen paikan.

Siellä minä olen minä. Sinä olet sinä. Me olemme olemassa. Ja se on aika kummallista. Ja fantastista. Samaan aikaan.

Haluatko tietää lisää kestävyystyöstämme? Olemme keränneet kaikki tiedot Kestävä kehitys -otsikon alle. Klikkaa linkkiä ja lue lisää!


Kestävyystyömme