Made by Women


A SHORT STORY

Part 1/4


Maailma ei ole siellä vielä. Me emme ole siellä vielä. Roolit ja rakenteet, joihin me naiset asetumme joka päivä, on määritelty pienintä yksityiskohtaa myöten ja ovat niin arkisia ja tylsiä, että niitä tuskin huomaa.

Manuscript by Sanna Langelotz

Kaikki odotukset, normit ja säännöt, joita sovelletaan naisiin tietoisesti tai tiedostamatta. Vartaloihimme. Tapaamme olla. Ne kirjoitetaan niihin sekunteihin, minuutteihin ja tunteihin, jotka meidän odotetaan omistavan projektien johtamiseen, huolehtimiseen, hoitamiseen ja järjestämiseen.

Mitäpä jos unohtaisimme kaiken sen? Mitäpä jos kirjoittaisimme kaiken uusiksi, loisimme oman tarinamme ja kertoisimme sen omilla ehdoillamme? Silloin vartalomme voisivat olla juuri sellaisia kuin ne ovat, ja kaikki arkinen ja tylsä voisi muuttua joksikin aivan muuksi.

Silloin naisena oleminen tai naiseksi tuleminen ei enää tarkoittaisi rooleihin asettumista, vaan se voisi tarkoittaa ihan mitä vain. Me emme ole siellä vielä. Maailma ei ole siellä vielä. Joten. Haluatko kulkea kanssamme?Made by women


Whose voices?


Videon lisäelementti, taustalla kuuluvat äänet, saadaan neljästä eri podcastista. Videosta on saatavana ruotsalainen, norjalainen, tanskalainen ja suomalainen versio – jokaisella versiolla on oma podcastinsa. Täältä löydät jokaisen podcastin Instagram-tilin.MADE BY WOMEN FEATURING

Tove Styrke


Tove Styrke tulkitsee kappaleen ”Walk with me”. Kuuntele kappale, katso musiikkivideo ja lue haastattelu.

Made by Women | #equallywomen | #equallyimportant | #equallyellos

A SHORT STORY

Made by women

Manuscript by Sanna LangelotzMADE BY WOMEN PRESENTS

The F word

FEATURING ÅNGESTPODDEN

Ruotsalaisen videon lisäelementti, taustalla kuuluvat äänet, ovat itse Ångestpodin Ida ja Sofie. Yhdessä Elloksen kanssa he ovat kehittäneet podcastiinsa uuden ohjelmanumeron – The F word. Siinä he kertovat lämmöllä ja rakkaudella kuuntelijoidensa lähettämiä pieniä juttuja, anekdootteja. Ne voivat olla mitä vain kielletyistä aiheista arkisiin tapahtumiin – mikään ei ole liian suurta eikä liian pientä.