Kestävyystyömme

Maailma muuttuu, ja meidän tulee muuttua sen mukana. Miettiä miten elämme, miten kulutamme ja mitä valintoja teemme. Ellos ei ole poikkeus – meidän tulee ja me haluamme tehdä osamme. Kestävä kehitys ja ilmastokysymykset vaikuttavat juuri nyt kaikkeen mitä teemme. Olemme tehneet paljon muutoksia – ilmastokompensoimme kuljetuksia, valitsemme huolella käyttämämme materiaalit ja kiinnitämme huomiota myymiemme tuotteiden tuotantoon. Tekemistä on silti vielä paljon, ja meillä on pitkä tavoiteluettelo tulevaisuutta varten. Meidän täytyy tehdä enemmän ja olemme valmiita tekemään suuriakin muutoksia tavoitteidemme saavuttamiseksi.

Haluamme tehdä osan työstä yhdessä asiakkaidemme kanssa, sillä uskomme, että yhteisöllisyys on ratkaisun avain. Siksi olemme luoneet hashtagin #ellosactionlist, jonka avulla voimme jakaa parhaat vinkkimme ja inspiroida toisiamme kohti kestävämpää elämäntapaa. Se ei ole aina helppoa, mutta yhdessä siitä tulee hauskaa.

#ellosactionlist
#ellosactionlist
Uusien, kestävien kulutustapojen luomisessa on paljon tehtävää. Ellos asettaa korkeita vaatimuksia itselleen, ja asiakkaana myös sinulla on oikeus tehdä niin. Siksi olemme tehneet listan tavoitteistamme, joista osa on pitkän ajan tavoitteita ja osa helposti toteutettavia. Tiedämme, että tähän menee aikaa ja että meidän tulee toimia johdonmukaisesti. Tässä ovat tavoitteemme parempaa tulevaisuutta varten.

Responsible role models
Haluamme aina kohdella naista ja naisvartaloa vastuullisella tavalla. Käytämme vartaloltaan, ihonväriltään ja ulkonäöltään erilaisia malleja. Emme parantele kuvia niin, että vartalot tai ulkonäöt muuttuvat. Otamme kantaa tasa-arvoon ja naisten oikeuksiin.

Simply sustainable
Haluamme asettaa selkeät tavoitteet Elloksen omien mallistojen kestäville materiaaleille.

Treat our transports
Ilmastokompensoimme kaikki yrityksen kuljetukset ja kerromme selvästi, mihin rahat käytetään.

Plastic not so fantastic
Tavoitteemme on poistaa kertakäyttömuovi tuotannon kaikista vaiheista vuoteen 2025 mennessä.

Keep score
Kerromme jokaisen tuotteen scorecardiin perustuvan ilmastovaikutuksen vuoteen 2022 mennessä.

We care for You and our Planet


Lue tarkistuslistamme

Lue lisää työstämme kestävän muodin hyväksi. Klikkaa tästä!

We all need to take responsibility

Haluamme myös luoda kampanjan, jonka keskipisteessä on kestävä kehitys. Darja Barannik, Johanna Bradford ja Elsa Billgren ovat valikoituja persoonia, jotka tuovat ilmi ajatuksiamme suhteestamme tavaroihin ja itseemme. Olemme ylpeitä ja iloisia siitä, että he haluavat olla mukana ja kertoa ajatuksiaan hyvästä elämästä, jossa huomioidaan maapallon hyvinvointi. Toivottavasti nämä kolme upeaa naista inspiroivat ja motivoivat myös teitä!

Darja Barannik

Darja Barannik asuu Oslossa ja on ammatiltaan fashion editor ja toimittaja. Darja on ollut mukana monilla tunnetuilla muotisivustoilla, kuten Vogue ja Harper’s Bazaar. Hän näkee vaatteet ja sisustuksen sijoituksena. Hänen muotitietoisuutensa ja tyylitajunsa inspiroivat päivittäin yli 100 000 Instagram-seuraajaa.

Olen muuttanut ostokäyttäytymistäni viime vuosina. Se tuntuu olevan yleinen ilmiö – ihmiset ovat yhä tiedostavampia siitä mitä he ostavat tai eivät osta. Kestävyys on tärkeämpää ja myös jännittävämpää kuin koskaan ennen.

Darja

Ennen ostamista kysyn itseltäni, tuottaako vaate tai sisustusyksityiskohta minulle iloa vuosiksi eteenpäin. Millaista laatu on? Olen tarkka materiaaleista. Panostan hyviin perusvaatteisiin ja etenkin vintageen. Lainaamme ystäviemme kanssa usein vaatteita toisiltamme.

Darja

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Johanna Bradford

Johanna on yrittäjä ja bloggaaja sivustolla elle.se. Hänen blogistaan voi lukea remontointiin, sisustukseen, ruokaan ja perhe-elämään liittyviä tekstejä. Trendit ja täydellisen kodin tavoittelu eivät vaikuta Johannan tyyliin. Hän hankkii kotiinsa rakastamiaan tavaroita sekä uutena että käytettynä.

En pidä trendeistä. Juuri nyt on trendikästä sanoa niin, mutta se on ollut lähtökohtani koko urani ajan. Nyt hehkutetaan täydellistä kotia, mikä ei tietenkään ole kestävää. Sitä ei saa hetkessä, vaan siihen täytyy saada kulua aikaa.

Johanna

Mielestäni vanhoilla ihmisillä on usein kauneimmat kodit – he ovat eläneet pitkän elämän ja keränneet tavaroita eri paikoista, eri kaupungeista ja eri aikakausilta. Yhdistän mielelläni vanhaa ja uutta ja hankin tavaroita läheltäni.

Johanna

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Elsa Billgren

Elsa Billgren bloggaa sivustolla elle.se. Sieltä voi lukea hänen suuresta intohimostaan vintageen ja sisustukseen. Sieltä voi myös lukea Elsan arjesta ja kommunikaatiosta, joka on tasa-arvoisen talouden avain. Elsa nähdään säännöllisesti myös televisiossa, juuri nyt SVT:n ohjelmassa ”Äkta Billgrens”.

Luulen, että tulevaisuudessa yhä useampi ja useampi arvostaa sitä mitä meillä jo on. Voimme hioa ja öljytä keittiötasot ja leikkuulaudat, maalata lampunvarjostimet, ommella verhoja, kirjailla, korjata... Hyvin hoidetut perintöesineet ovat kauneinta mitä meillä on!

Elsa

Kestävyys on minulle sitä, että ympäröin itseni minulle rakkailla tavaroilla. Kotini on tulvillaan erittäin vanhoja tavaroita, kirpputorilöytöjä ja pitkään kestäviä käyttötavaroita.

Elsa

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Learn more - Do more

Kestävyyssivumme on turvallinen paikka, josta löydät sekä tärkeää tietoa että inspiraatiota. Täältä löydät kaiken mitä sinun tarvitsee tietää kestävyystyöstämme ja sertifioinneistamme sekä tietenkin tiedon siitä, missä ja mistä tuotteemme on valmistettu. Haluamme antaa sinulle riittävästi tietoa, jotta voit tehdä tietoisia, sinulle ja ympäristölle hyviä valintoja.