Made by Women

Kutsuimme Dinah Yonas Mannan, Amanda Persson-Yonasin ja Haregewoin Bairun keskustelemaan sosiaalisesta ja ekologisesta kestävästä kehityksestä. Kolmen sukupolven naiset kertovat mielipiteensä vartaloihanteesta, naiseudesta ja ympäristökysymyksistä. Haluamme hyödyntää perintönä siirtyvää tietoa, tietoa, joka hioutuu ja joka tulkitaan uudelleen. Katso alta perheen haastattelu ja lue lisää heistä!

Naisena minua arvioidaan kunnianhimon ja saavutusten perusteella. Afroruotsalaisena naisena minua arvioidaan kaksinkertaisesti. Yhteiskunnan silmissä saavutukseni ja puutteeni edustavat aina enemmän kuin vain minua yksilönä, ne edustavat myös mustia naisia. Tunnen kantavani siitä vastuuta aina, sekä arjessa että näyttämöllä.

DINAH YONAS MANNA

three-ways-to-style

Kolme vartaloa ja kolme eri-ikäistä naista samanlaisiin vaatteisiin stailattuina. Halusimme näyttää miltä sama vaate näyttää erilaisten vartalotyyppien päällä, ja miten helppoa on stailata ja pukea vaatteet eri tavoin. Haluamme kannustaa yhteiseen vaatekaappiin, jonka vaatteet siirtyvät perintönä seuraavalle sukupolvelle ja joita lainataan ja vaihdellaan. Näin vaatteet saavat uusia arvoja ja uusia tarinoita.

Nimeni on Haregewoin Bairu, olen 59-vuotias ja Dinahin täti. Kyllä. Täytän pian 60. Mutta en halua pukeutua 60-vuotiaan vaatteisiin. Haluan pukeutua vaatteisiin, joissa tunnen oloni kauniiksi.

HAREGEWOIN BAIRU

Nimeni on Dinah Yonas Manna, olen 39-vuotias ja kahden upean tytön äiti. Olen artisti ja kuulun The Mamas -trioon. Teini-ikäisenä minun näköisiäni ei ollut lähes missään. Amandalla on ollut erilaista, ja on mahtavaa, että voin sanoa olleeni mukana muuttamassa suhtautumista. Se on perintö, jonka jätän ylpeänä lapsilleni.

DINAH YONAS MANNA

Nimeni on Amanda Persson-Yonas, olen 14-vuotias ja Dinahin tytär. Olen aina tuntenut, että minulla on oma paikkani. Koulussa, Instagramissa, kotona. Se on varmasti äitini ansiota – hän on aina varmistanut, että katselemissamme elokuvissa, lukemissamme kirjoissa ja lelujemme joukossa on ollut meidän näköisiämme esikuvia ja hahmoja.

AMANDA PERSSON-YONAS

Jaoimme kaiken. Jaamme edelleen kaiken. Vaatteet, lelut, sängyt – kaikki on ollut perittyä. Perijöinä olivat sisarukset, serkut ja naapurit. Teemme yhtä paljon sekä talouden että ilmaston eteen. Miksi ostaa koko ajan uutta, kun kotona on jo paljon aarteita? Olen perinyt tämän ajattelutavan Eritreasta. Toivon, että voin siirtää sen myös tuleville sukupolville.

HAREGEWOIN BAIRU


Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Julkaisimme vuonna 2020 kaksi erilaista tarkistuslistaa. Toinen koski sosiaalista kestävyyttä ja toinen ekologista kestävyyttä. Jo vuotta myöhemmin olemme edenneet työssämme pidemmälle kuin uskoimme olevan mahdollista. Tekemistä on edelleen paljon, mutta tässä olemme onnistuneet. Tähän mennessä.


Tutustu tarkistuslistoihin

Haluatko tietää lisää kestävyystyöstämme? Olemme keränneet kaikki tiedot Kestävä kehitys -otsikon alle. Klikkaa linkkiä ja lue lisää!


Kestävyystyömme