Kestävä kehitys


Aloitussivu    Tarkistuslistat    Sertifioinnit    Kestävät materiaalit

Ellos checklist


Uusien, kestävien kulutustapojen luomisessa on paljon tehtävää. Ellos asettaa korkeita vaatimuksia itselleen, ja asiakkaana myös sinulla on oikeus tehdä niin. Siksi olemme tehneet listan tavoitteistamme, joista osa on pitkän ajan tavoitteita ja osa helposti toteutettavia. Tiedämme, että tähän menee aikaa ja että meidän tulee toimia johdonmukaisesti. Tässä ovat tavoitteemme parempaa tulevaisuutta varten.

Responsible role models
Harteillamme lepää suuri vastuu, ja olemme ylpeitä siitä. Haluamme että kaikki naiset tuntevat itsensä tervetulleeksi meille ja kokevat kuuluvansa joukkoon. Siksi esittelemme erilaisia naisia ja erilaisia naisvartaloita. Käytämme malleja, joilla on erilaisia vartalotyyppejä, ulkonäköjä ja ihonvärejä. Emme koskaan muokkaa malliemme kuvia, sillä kannatamme tasa-arvoisuutta ja naisten oikeuksia. Voimme muokata kuvissamme esimerkiksi valoa, kontrasteja tai muita kuvaan liittyviä olosuhteita, mutta emme koskaan malleja.

Simply sustainable
Asetamme jatkuvasti korkeita vaatimuksia itsellemme. Meille on tärkeää huolehtia sekä ympäristöstä että ihmisestä, ja siksi meillä on työllemme selkeät tavoitteet. Alla on luettelo tavoitteista, jotka meidän tulee saavuttaa vuoteen 2025 mennessä.

- 50% kaikesta tekstiilimyynnistä tulee olla kestävää materiaalia, eli tuote sisältää vähintään 50%:a kestävää materiaalia.
- Kaikkien puuvillatuotteidemme tulee olla 100 prosenttisesti kestävää puuvillaa.
- 25%:a kaikesta polyesteristä, polyamidista ja puuvillasta tulee olla kierrätettyä.
- 50%:a puukalusteistamme tulee olla FSC-merkittyä puuta.

Treat our transports
Toimituksilla ja kuljetuksilla on negatiivinen vaikutus ympäristöön. Siksi ilmastokompensoimme kaikki yrityksen kuljetukset ja kerromme selkeästi mihin rahat menevät. Teemme sen Tricorona Climate Partner AB:n kautta.

Plastic not so fantastic
Yksi lupauksistamme on luopua kokonaan kertakäyttömuovista tuotannon kaikissa vaiheissa vuoteen 2025 mennessä. Tulemme sen sijaan käyttämään kierrätettäviä materiaaleja. Ensimmäinen toimenpiteemme on vaihtaa kaikki toimituspakkaukset paperi- ja pahvipakkauksiksi. Käyttämämme muovin tulee sisältää vähintään 80%:a PCR-muovia (Postconsumer Recycled Plastic). Käyttämällä PCR-muovia kertakäyttömuovin sijaan tulee jokainen muovipakkaus pienentämään hiilidioksidipäästöjä 60%:lla.

Keep score
Asiakkaana sinun tulee mielestämme olla tietoinen tuotteiden ilmastovaikutuksesta. Siksi tulemme vuoteen 2022 mennessä kertomaan tuotteiden score cardin mukaisen vaikutuksen. Tämä koskee kaikkia Elloksen oman valikoiman tuotteita. Score card on kortti, joka kertoo tuotteen ilmastovaikutuksen.

Ellos tulee kehittämään alustan, jossa on neljä tai viisi aluetta. Jokaisella alueella tulee olemaan useita vaatimuksia. Jokainen vaatimus vastaa yhtä pistettä eli tuote saa korkeat pisteet, jos se täyttää kaikki vaatimukset. Tuote voidaan pisteyttää jo tuotannon aikana.

We care for You and our Planet

Ellos asettaa itselleen korkeat vaatimukset, ja asiakkaanamme myös sinulla on oikeus tehdä niin.

#ellosactionlist

Your checklist


Meidän tulee siirtyä yhdessä kestävämpään elämäntapaan – yhdessä voimme auttaa ja motivoida toisiamme. Siksi olemme luoneet hashtagin #ellosactionlist. Tavoitteena on, että sekä me että te merkitsemme hashtagilla sosiaalisessa mediassa jakamamme parhaat ilmastovinkit – haluamme luoda yhteisön, jossa voimme tukea ja inspiroida toisiamme. Huolehtimalla itsestämme ja tavaroistamme huolehdimme samalla myös maapallosta.

Think before you act
Näe kaikki ostoksesi investointina, jonka tulee kestää pitkään. Vältä impulssiostoksia ja kysy itseltäsi, tuleeko tuote todella käyttöön.

Do your research
Älä tilaa kotiin useita kokoja sovitusta varten – verkkokaupasta ostaminen ei ole sama kuin vaatteiden sovittaminen sovituskopissa. Tutustu koko-oppaisiin ja tarkista mitat ennen ostamista, niin vältät kuormittamasta ympäristöä palautuksista aiheutuvilla tarpeettomilla kuljetuksilla ja päästöillä.

Care for your wear
Pidä huolta vaatteistasi, niin ne kestävät pidempään – höyrytä, tuuleta, korjaa ja käytä hyvää pesuainetta. Myös huonekalusi tarvitsevat hoitoa. Maalaa pintoja ja vaihda sohvien, nojatuolien ja tuolien päällinen sen sijaan, että ostaisit uuden tuotteen.

Let it go
Luovu siitä mitä et tarvitse, ja lahjoita se hyväntekeväisyyteen. Second hand -myymälät ilahtuvat kaikista lahjoituksista – vaatteista, koruista ja sisustusesineistä.

One woman´s trash is another woman´s treasure
Kutsu ystävät viettämään vaatteidenvaihtopäivää! Kerää kaikki vaatteet joita et enää käytä, ja anna niiden löytää itselleen uusi omistaja.

TREAT YOUR PRODUCTS - TREAT YOUR SELF - TREAT YOUR PLANET