Kestävä kehitys

Kestävä kehitys


Kestävä kehitys    Ellos tarkistuslistat    Sertifioinnit    Kestävät materiaalit
Uusien, kestävien kulutustapojen luomisessa on paljon tehtävää. Ellos asettaa korkeita vaatimuksia itselleen, ja asiakkaana myös sinulla on oikeus tehdä niin. Siksi olemme tehneet listan tavoitteistamme, joista osa on pitkän ajan tavoitteita ja osa helposti toteutettavia. Tiedämme, että tähän menee aikaa ja että meidän tulee toimia johdonmukaisesti. Tässä ovat tavoitteemme parempaa tulevaisuutta varten.

RESPONSIBLE ROLE MODELS

Harteillamme lepää suuri vastuu, ja olemme ylpeitä siitä. Haluamme että kaikki naiset tuntevat itsensä tervetulleeksi meille ja kokevat kuuluvansa joukkoon. Siksi esittelemme erilaisia naisia ja erilaisia naisvartaloita. Käytämme malleja, joilla on erilaisia vartalotyyppejä, ulkonäköjä ja ihonvärejä. Emme koskaan muokkaa malliemme kuvia, sillä kannatamme tasa-arvoisuutta ja naisten oikeuksia. Voimme muokata kuvissamme esimerkiksi valoa, kontrasteja tai muita kuvaan liittyviä olosuhteita, mutta emme koskaan malleja.

SIMPLY SUSTAINABLE

Asetamme jatkuvasti korkeita vaatimuksia itsellemme. Meille on tärkeää huolehtia sekä ympäristöstä että ihmisestä, ja siksi meillä on työllemme selkeät tavoitteet. Alla on luettelo tavoitteista, jotka meidän tulee saavuttaa vuoteen 2025 mennessä.

- 50% kaikesta tekstiilimyynnistä tulee olla kestävää materiaalia, eli tuote sisältää vähintään 50%:a kestävää materiaalia.
- Kaikkien puuvillatuotteidemme tulee olla 100 prosenttisesti kestävää puuvillaa.
- 25%:a kaikesta polyesteristä, polyamidista ja puuvillasta tulee olla kierrätettyä.
- 50%:a puukalusteistamme tulee olla FSC-merkittyä puuta.

TREAT OUR TRANSPORTS

Toimituksilla ja kuljetuksilla on negatiivinen vaikutus ympäristöön. Siksi ilmastokompensoimme kaikki yrityksen kuljetukset ja kerromme selkeästi mihin rahat menevät. Teemme sen Tricorona Climate Partner AB:n kautta.

PLASTIC NOT SO FANTASTIC

Yksi lupauksistamme on luopua kokonaan kertakäyttömuovista tuotannon kaikissa vaiheissa vuoteen 2025 mennessä. Tulemme sen sijaan käyttämään kierrätettäviä materiaaleja. Ensimmäinen toimenpiteemme on vaihtaa kaikki toimituspakkaukset paperi- ja pahvipakkauksiksi. Käyttämämme muovin tulee sisältää vähintään 80%:a PCR-muovia (Postconsumer Recycled Plastic). Käyttämällä PCR-muovia kertakäyttömuovin sijaan tulee jokainen muovipakkaus pienentämään hiilidioksidipäästöjä 60%:lla.

KEEP SCORE

Asiakkaana sinun tulee mielestämme olla tietoinen tuotteiden ilmastovaikutuksesta. Siksi tulemme vuoteen 2022 mennessä kertomaan tuotteiden score cardin mukaisen vaikutuksen. Tämä koskee kaikkia Elloksen oman valikoiman tuotteita. Score card on kortti, joka kertoo tuotteen ilmastovaikutuksen.

Ellos tulee kehittämään alustan, jossa on neljä tai viisi aluetta. Jokaisella alueella tulee olemaan useita vaatimuksia. Jokainen vaatimus vastaa yhtä pistettä eli tuote saa korkeat pisteet, jos se täyttää kaikki vaatimukset. Tuote voidaan pisteyttää jo tuotannon aikana.


We care for You and our Planet

Ellos asettaa itselleen korkeat vaatimukset, ja asiakkaanamme myös sinulla on oikeus tehdä niin.

#ellosactionlist

Checking-off-and-reinventing

Julkaisimme vuonna 2020 kaksi erilaista tarkistuslistaa. Toinen koski sosiaalista kestävyyttä ja toinen ekologista kestävyyttä. Jo vuotta myöhemmin olemme edenneet työssämme pidemmälle kuin uskoimme olevan mahdollista. Tekemistä on edelleen paljon, mutta tässä olemme onnistuneet. Tähän mennessä.


ellosactionlist


Meidän tulee kaikkien yhdessä panostaa ekologisesti kestävämpään elämäntapaan. Olemme luoneet hashtagin #ellosactionlist, jota on tarkoitus käyttää foorumina mihin voimme julkaista fiksuimmat ilmastovinkkimme – yhteisö, jossa voimme tukea ja inspiroida toisiamme tekemään kestävämpiä valintoja. Olemme koonneet yhteen joitakin parhaita vinkkejämme, lue lisää alta!


think before you act

THINK BEFORE YOU ACT

Näe kaikki ostoksesi investointina – jonka tulee kestää pitkään. Vältä impulssiostoksia ja kysy itseltäsi, tuleeko tuote todella käyttöön.


do your research

DO YOUR RESEARCH

Tiedämme miten helppoa on tilata kotiin useita kokoja. Jokainen palautus aiheuttaa kuitenkin hiilidioksidipäästöjä. Jos olet epävarma vaatteen koosta – tutustu koko-oppaisiin ja tarkista omat mittasi ennen ostamista, niin vältät kuormittamasta ympäristöä tarpeettomilla palautuskuljetuksilla.


care for your wear

CARE FOR YOUR WEAR

Pidä huolta vaatteistasi, niin ne kestävät pidempään – höyrytä, tuuleta, korjaa ja käytä hyvää pesuainetta. Myös huonekalusi tarvitsevat hoitoa. Maalaa kuluneet huonekalut, verhoile sohvat ja nojatuolit uudelleen ja uudista se, mikä tuntuu vanhentuneelta!


let it go

LET IT GO

Luovu siitä mitä et tarvitse ja lahjoita se hyväntekeväisyyteen. Second hand -myymälät ottavat mielellään vastaan vaatteita, koruja ja sisustusta.


one womans trash is another womans treasure

ONE WOMAN’S TRASH IS ANOTHER WOMAN’S TREASURE

Kutsu ystävät viettämään vaatteidenvaihtopäivää! Kerää kaikki vaatteet joita et enää käytä, ja anna niiden löytää itselleen uusi omistaja.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET