QUICK QUESTIONS

Roshi Hoss


Roshi Hoss on vaikuttaja, näyttelijä, artisti ja yrittäjä. Hän johtaa yhdessä siskonsa kanssa Hoss Agency -PR-toimistoa. Uusimmassa Made by Women -kampanjassamme Roshi näyttelee pääroolia yhdessä videossa. Kampanjan yhteydessä haastattelimme häntä hänen työstään ja tulevaisuuden toiveistaan ja kysyimme, miksi hän hyväksyi roolin. Lue haastattelu ja katso video täällä!

Making the film


What made you want to portray this role?


Se vaikutti minuun suuresti, sillä sisareni käy läpi samaa kuin minun henkilöhahmoni. Sydämeni särkee joskus meidän naisten puolesta. Me käymme läpi rankkoja muutoksia ja meihin kohdistuu kohtuuttomia vaatimuksia sekä itseltämme että muilta. Henkilöhahmo on hiomaton ja luonnollinen, hänellä on puutteita, epävarmuutta ja turhautumista ja hän ikääntyy arvokkaasti ja tyylikkäästi. Hän hyväksyy puutteensa, mutta näyttää miten matka – kehittyminen naisena – jatkuu kaikkine siihen kuuluvine asioineen.

Jag blev starkt berörd eftersom min syster går igenom samma resa som min karaktär. Mitt hjärta ömmar ibland för oss kvinnor, vi går igenom tuffa förändringar, orimliga krav från andra och från oss själva.

In what way does the film speak to you?


Käsikirjoitusta lukiessani henkilöhahmoni Mahnor teki vaikutuksen minuun. Päästä näkemään ja osallistumaan niin vaikuttavalle matkalle naisen elämään. Hän käy myös monien muiden naisten tapaan läpi koeputkihedelmöityksen (IVF), josta ei puhuta paljon, sillä siihen liittyy valitettavasti paljon surua ja häpeää. En puhu siitä enempää, koska en tiedä miltä se tuntuu. Tiedän vain miten pahalta ja voimattomalta minusta tuntui, kun minulle rakas ihminen ei saanut toivomaansa lopputulosta. En myöskään tiedä pystynkö saamaan lapsia luonnollisesti, ja se jos jokin on asia, joka pitäisi normalisoida. Se ei todellakaan ole itsestäänselvyys kaikille.Is there something you recognize from your own life?


Kyllä. Koeputkihedelmöitys ja vartalon muutosten aiheuttama ahdistus. Kun olin 16 eräs tuottaja sanoi minulle, että näyttäisin täydelliseltä jos laihtuisin 8 kiloa. Laihdutin sen kahdessa kuukaudessa, ja sen jälkeen ahdistuin aina hiilihydraatteja syödessäni. Ruoasta tuli minulle pakkomielle, ja paras ystäväni Isa piti minulle tiukan puhuttelun – mikä pelasti minut.How was it making the film?


Nukuin viisi tuntia yössä, koska päivät olivat pitkiä ja työskentelin samalla illat toimistossa. Se oli rankkaa. Tietyt kohtaukset olivat myös psyykkisesti haastavia, sillä kanavoin sisälläni ollutta surua voidakseni välittää tunteita.

Se oli kuitenkin myös kaunista. Meillä oli videossa partneriani esittävän Amitin kanssa monia hienoja hetkiä, jolloin saimme improvisoida ja toteuttaa itseämme. Lähdin kolmen päivän päästä lämpimin tuntein.

Det var väldigt fint, det var så många fina stunder med Amit som spelar min partner i filmen, där vi fick improvisera och ta ut svängarna. Jag lämnade set efter 3 dagar med stora och varma känslor.

Your work


What does it mean to be a woman in your industry?


Me naiset uskallamme yhä enemmän ja enemmän, ja itse saavutan jatkuvasti pieniä tavoitteita. Saan olla vahvasti tunteellinen intellektuelli ilman, että minua kutsutaan yliherkäksi. Johdan yritystä, voin seisoa paljain jaloin jazzbaarissa ja laulaa kovaan ääneen, näytellä ja nousta aamulla aikaisin ylös pitämään pitch-palavereita. Voin olla ruma, kaunis, kovaääninen, seksikäs, hullu – ja FIKSU.

Saan olla hyvä monissa asioissa. Samalla alalla työskentelevä ystäväni sanoi hiljattain minulle, että olen merkinnyt hänelle paljon. Hän on nähnyt minut ja ajatellut, että hän uskaltaa myös. Uskaltaa olla enemmän kuin vain YKSI henkilö, ura tai tie. Me naiset ja me ihmiset olemme niin uskomattoman monitahoisia, ja on upeaa, että nyt on hyväksyttyä haluta enemmän kuin vain yhtä asiaa.When and how did your career start?


Perustimme Hoss Agencyn siskoni kanssa, kun olin 23. Olin työskennellyt musiikin parissa ja polkenut paikallani jo jonkin aikaa kunnes ymmärsin, että minun täytyy tehdä jotain täysin erilaista. Olen aina ollut riskinottaja. Elän mieluummin niin. Se on dramaattista ja kuluttavaa, mutta avaa aina ovia uusille kokemuksille ja mahdollisuuksille. Jollakin tavalla tiesin, että mikään tie ei ole väärin kun vain kuljen avoimin sydämin. Sen ansiosta saan nyt johtaa yritystä, laulaa ja näytellä.What would you tell your 19-year-old self?


Älä ole niin naiivi. Kaikki eivät toivo sinulle hyvää.What do you think your 39-year-old self would tell you today?


Hyvä, että olit niin naiivi. Olet saanut paljon osumia, mutta älä kadu hetkeäkään – ne ovat tehneet sinusta empaattisen, itsevarman ja uskomattoman naisen.

P.S. Älä tee niin paljon töitä, nopeus ei lisäänny iän myötä.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Tarkistuslista


Muotiyrityksenä meille on tärkeää välittää todenmukainen kuva naisista ja naiseudesta – kuva, joka on salliva ja luo yhteenkuuluvuutta. Siksi olemme luoneet tarkistuslistan, jota pyrimme jatkuvasti täydentämään. Se toimii muistutuksena meille ja antaa teille mahdollisuuden nähdä, mitä me teemme edistääksemme terveellistä ja positiivista kuvaa naiseudesta.

1. Haluamme aina suojella ja kantaa vastuuta naisista ja naisten vartaloista.

2. Käytämme vartalotyypiltään, ihonväriltään ja ulkonäöltään erilaisia malleja ja arvostamme yhteenkuuluvuutta ja tasa-arvoa.

3. Emme koskaan parantele ja korjaa vartaloita, vaan näytämme ne juuri sellaisina kuin ne ovat.

4. Katamme tasa-arvoa ja naisten oikeuksia.

5. Vuodesta 2021 alkaen koulutamme henkilökuntaamme sisäisesti tasa-arvoon ja yhteenkuuluvuuteen liittyvissä kysymyksissä.