Tässä kampanjassa on kyse elämämme tärkeimmistä esineistä. Niistä jotka seuraavat mukanamme kymmeniä vuosia tai vain pienen hetken. Niihin sisältyy muistoja ja hetkiä jaettavaksi edelleen yhä uudelleen ja uudelleen silloin, kun tarvitsemme itse jotain uutta – uuden tarinan kerrottavaksemme. Kampanja käsittelee myös kaikkea sitä, minkä kehomme mahdollistavat. Se käsittelee suhteita, yhteenkuuluvuutta ja yhdessä elämistä. Täällä voimme luoda uusia tarinoita, joita johdattavat kaikki kokemamme surun ja onnen hetket. Ne saavat näkyä. Ja jos kuljemme yhdessä, käynee juuri niin kuin Linnea Henriksson laulaa. Kaikki järjestyy.

Tämä video käsittelee perhettä, naisen vartaloa ja yhdessä vietettyä aikaa. Mitä yhdessä kasvaminen tarkoittaa? Että koemme yhdessä surun ja onnen, löydämme toisemme uusissa rooleissa ja suhtaudumme uusin tavoin maailmaan? Kyse ei ole etenemisestä tai ohittamisesta. Sillä kaikki kokemuksemme ja kaikki tekemämme valinnat tekevät meistä sen, mitä olemme.

Kaiken keskellä ja osana arkea ovat meitä ympäröivät tavarat – täynnä tarinoitamme. Katsoessamme oikein tarkkaan niiden sisältämät vihjeet voivat kertoa meistä totuuden, jota emme ehkä ole kuulleet aiemmin. Totuus on, että normikuva rikkoutuu nyt pala palalta. Meillä on vielä paljon tekemistä ja uusia vihjeitä etsittävänämme. Joten. Haluatko kulkea kanssamme?Made by women

Tämä video kertoo ystävyydestä, naisen vartalosta ja ihmisten välisistä suhteista. Se kertoo tuskasta ja ilosta, joita vartalomme antaa meidän kokea, sekä vapaudesta, jonka se antaa meille – joka päivä. Se kertoo tavaroista ja vaatteista, jotka meillä on ja joiden kenties uskomme voivan muuttaa ulkonäköämme ja auttaa meitä muuttamaan tapaa, jolla suhtaudumme itseemme.


Mitäpä jos kaikella kerran niin tärkeällä ei olisi enää merkitystä. Mitäpä jos päästäisimme irti kaikista niistä mielikuvista, miltä naisen vartalon tulee näyttää ja miten sen tulee toimia. Mitä sitten on jäljellä, elleivät ne osat meistä, jotka todella merkitsevät jotain? Vielä on matkaa kuljettavana, ennen kuin kaikki ”mitäpä jos" on poissa. Joten. Haluatko kulkea kanssamme?

Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Linnea Henriksson on kampanjaa varten tulkinnut ja kirjoittanut uudelleen kappaleemme ”Walk with me”. Kappaleen ruotsinkielinen versio on tulvillaan iloa ja yhteenkuuluvuutta sekä positiivisuutta ja voittamatonta uskoa tulevaisuuteen. Kuuntele kappale ja lue Linnean haastattelu täällä!Lue haastattelu täältä

Roshi Hoss

”About a sofa” -videon pääosassa on Roshi Hoss – vaikuttaja, näyttelijä, artisti ja yrittäjä. Made by Women -kampanjoillamme haluamme tuoda esiin naisten työtä ja luoda naisille tilaa julkisilla paikoilla. Kampanjaa varten haastattelimme Roshia – lue koko haastattelu täältä!Lue haastattelu täältä

Karin Kajjan Andersson

”About a skirt” -videon päähenkilöä esittää kirjailija, luennoitsija ja kehoaktivisti Karin Kajjan Andersson. Hän osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun mm. kirjassaan ”Livsviktigt: en handbok i kroppspositivt föräldraskap”, Instagram-profiilissaan ja mielipidekirjoituksissa. Haluamme täällä tuoda esiin hänen työtään osallistavamman ja tasa-arvoisemman maailman puolesta.Lue haastattelu täältä

Tarkistuslista


Muotiyrityksenä meille on tärkeää välittää todenmukainen kuva naisista ja naiseudesta – kuva, joka on salliva ja luo yhteenkuuluvuutta. Siksi olemme luoneet tarkistuslistan, jota pyrimme jatkuvasti täydentämään. Se toimii muistutuksena meille ja antaa teille mahdollisuuden nähdä, mitä me teemme edistääksemme terveellistä ja positiivista kuvaa naiseudesta.

1. Haluamme aina suojella ja kantaa vastuuta naisista ja naisten vartaloista.

2. Käytämme vartalotyypiltään, ihonväriltään ja ulkonäöltään erilaisia malleja ja arvostamme yhteenkuuluvuutta ja tasa-arvoa.

3. Emme koskaan parantele ja korjaa vartaloita, vaan näytämme ne juuri sellaisina kuin ne ovat.

4. Katamme tasa-arvoa ja naisten oikeuksia.

5. Vuodesta 2021 alkaen koulutamme henkilökuntaamme sisäisesti tasa-arvoon ja yhteenkuuluvuuteen liittyvissä kysymyksissä.