Juustohöylä on yksinkertaisuudessaan erittäin tyylikäs, muoto ja toiminnallisuus ovat täydellisessä tasapainossa. Suunnittelija Martin Rosquist on leikkinyt Steltonin muotoilu-DNA:lla, Cylinda-mallistolla, ja käyttänyt sylinterimäistä pohjamuotoa suunnitteluprosessinsa lähtökohtana. Muodolla halutaan vähentää juuston ja höylän välistä kitkaa mahdollisimman paljon, jotta juustosiivuista saadaan tyylikkäitä. Tämä onnistuu sijoittamalla terä mahdollisimman ylös juustohöylään. Juustohöylässä on sisäänrakennettu kahva, ja se leikkaa juuston tasaisella, aaltoilevalla liikkeellä. Mitään ei ole liikaa eikä suunnittelussa ole jätetty mitään sattuman varaan. Tämä on luultavasti syy siihen, miksi Wave-juustohöylä otettiin pian ensimmäisen lanseerauksensa jälkeen vuonna 1997 osaksi mallistoa MoMA:n designliikkeessä New Yorkissa. Juustohöylä sopii täydellisesti sekä pehmeille että koville juustoille.