Lasin muotoilu vaikuttaa juoman tarjoamaan makuelämykseen. Riedel on suunnitellut eri lasit eri rypäleille, jotta maut tulevat esiin parhaalla tavalla. Oikean lasin valitseminen viinille voi olla haastavaa etenkin laajan tarjonnan vuoksi. Me olemme mielellämme avuksi. Lue lisää viinilasikoulustamme ja opi yhdistämään lasi ja rypäle!

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT

Rypäle: Sauvignon Blanc
Yksi maailman suosituimmista rypäleistä. Rypäle viihtyy viileässä ilmastossa, ja siitä saadaan hapokkaita ja raikkaita viinejä.

Lasit
Riedel Veritas Sauvignon Blanc -lasissa on suuri ja korkea kupu ja hivenen kapeneva suuaukko. Malli korostaa aromeja ja vähentää hapokkuutta tasapainoisen elämyksen varmistamiseksi.

Rypäleet: Riesling ja Zinfandel
Riesling on alun perin saksalainen rypäle, joka viihtyy viileässä ilmastossa. Nuorissa Riesling-viineissä on usein sitruksinen vivahde, kun taas varastoiduissa viineissä on hunajan ja aprikoosin sävyjä. Viinit ovat raikkaita ja hedelmäisiä varastointiajan pituudesta riippumatta. Zinfandel on sininen rypäle, jota on kasvatettu USA:ssa 1800-luvulta alkaen. Rypäleelle ovat ominaisia täyteläiset ja hedelmäiset viinit, joissa on auringon kypsyttämien marjojen aromeja.

Lasi
Riedel Riesling/Zinfandel -lasissa on pieni mutta korkea kupu ja kapeahko aukko. Tämä tasapainottaa hapokkuutta ja korostaa hedelmäisyyttä, ja siksi lasi sopii sekä Riesling- että Zinfandel-viineille. 

Rypäle: Pinot Noir
Suosittu sininen rypäle on peräisin Bourgognesta, Ranskasta. Rypäle pitää viileästä ilmastosta, ja se tunnetaan raikkaudestaan ja tummien marjojen aromistaan.

Lasit
Rypäle voi vaihdella sen mukaan, onko viini peräisin uudesta vai vanhasta maailmasta. Siksi Riedel on suunnitellut sille kaksi erilaista lasia. New World Pinot Noir -lasissa on makeuden korostumista vähentävä suora osio kuvun yläosassa. Old World Pinot Noir -lasi ohjaa viinin suoraan kielen etuosaan ja korostaa näin makeutta viinin tasapainottamiseksi.

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT

Rypäle: Chardonnay
Yksi maailman tunnetuimmista vihreistä rypäleistä. Rypäle on alun perin kotoisin Bourgognesta, Ranskasta, mikä antaa viinille raikkaita ja hedelmäisiä sitruksen sävyjä. Uuden maailman viinit ovat täyteläisempiä ja maukkaampia.

Lasit
Riedelillä on kaksi erilaista Chardonnay-lasia. Chabliksessa Pohjois-Bourgognessa valmistettuja viinejä ei kypsytetä tammitynnyreissä. Tälle viinille sopii parhaiten lasi, jossa on kapea suuaukko, mikä korostaa juoman makeutta ja pehmentää viinin makua. Tammitynnyrissä kypsytetylle Chardonnaylle sopii suurikupuinen ja suuaukoltaan leveä lasi, jolloin viini saa runsaasti ilmaa.  

Rypäle: Shiraz/Syrah
Sama rypäle, jolla on kaksi eri nimeä. Syrah on peräisin Rhonen laaksosta, Ranskasta, mutta kun rypälettä ryhdyttiin kasvattamaan Australiassa, siitä käytettiin englantilaisempaa nimeä: Shiraz. Syrahista saadaan eloisia viinejä, joissa maistuvat luumu ja kirsikka, kun taas Shiraz-viinit ovat täyteläisempiä, ja niissä maistuvat villivadelma ja karhunmarja.

Lasit
Riedel on suunnitellut kaksi erilaista lasia, yhden kummallekin viinille. Syrah-lasissa on pyöreä kupu ja pieni suuaukko viinin maun pehmentämiseksi, kun taas Shiraz-lasissa on täyteläiselle viinille sopiva suuri, korkea kupu ja leveä suuaukko.

Juoma: Champagne
Maailman tunnetuin kuohuviini, joka on peräisin samannimiseltä viinialueelta. Alueen maaperä on viileää ja kalkkiperäistä, mikä tekee viineistä mineraalisia.

Glas
Riedels champagneglas har en stor kupa med en avsmalnad öppning. Detta koncentrerar dofterna till näsan och drycken leds till tungans främre del som har lättare att uppfatta sötma.

Rypäle: Cabernet/Merlot
Nämä ovat tunnetuimmat siniset rypäleet. Ne ovat alun perin kotoisin Bordeauxista, Ranskasta, ja niitä on kasvatettu jo 1600-luvulla. Rypäleet ovat helposti kasvatettavia, ja niistä saadaan voimakkaita viinejä, joissa on reilusti tanniineja ja hapokkuutta.

Lasit
Riedel Cabernet ja Merlot -lasissa on suuri, korkea kupu ja leveä suuaukko. Malli vähentää viinin karheutta ja hapokkuutta ja saa sen maistumaan pehmeämmältä ja täyteläisemmältä.


Get inspired by our new brands

katso kaikki tuotemerkit

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT