Kestävä kehitys

Kestävä kehitys


Kestävä kehitys    Ellos tarkistuslistat    Sertifioinnit    Kestävät materiaalit

Ellos työskentelee aktiivisesti lisätäkseen kestävien materiaalien osuutta, sillä ne ovat parempi valinta sekä sinulle että ympäristölle.

#ellosactionlist

Kestävät materiaalit


Ellos pyrkii lisäämään kestävien materiaalien osuutta. Teemme niin tarjotaksemme laajan valikoiman kestäviä tuotteita sekä vähentääksemme ympäristövaikutusta ja parantaaksemme maapallon hyvinvointia pitkän ajan kuluessa.

Tuotteen ympäristövaikutukset määrittyvät osin materiaalivalinnan mukaan. Tietyillä materiaaleilla on pienempi ympäristövaikutus, koske niiden valmistuksessa tarvitaan vähemmän kemikaaleja, energiaa ja vesihöyryä. Ellos työskentelee aktiivisesti lisätäkseen kestävien materiaalien osuutta, sillä ne ovat parempi valinta sekä sinulle että ympäristölle. Jotta tuote voidaan luokitella Elloksella A Better Choice -tuotteeksi, sen tulee sisältää vähintään 50 % kestäviä materiaaleja. Lue alta lisää Elloksen kestävän kehityksen mukaisista materiaaleista.

Ekologinen puuvilla
Ekologinen puuvilla on viljelty ilman kemiallisia torjunta-aineita, keinotekoisia lannoitteita ja geenimanipuloituja organismeja (GMO). Puuvillan ympäristövaikutukset ovat pienemmät ja se on parempi valinta sekä puuvillanviljelijälle, ympäristölle että sinulle asiakkaana. Kaikki Elloksen ostama ekologinen puuvilla on sertifioitu Global Organic Textile Standardin (GOTS) tai Organic Content Standardin (OCS) mukaan. Sertifiointia tarkkailee riippumaton organisaatio, joka varmistaa sekä puuvillaan jäljitettävyyden että ekologisuuden.

Kierrätetty puuvilla
Puuvillaa voidaan kierrättää monin tavoin. Se saadaan joko tekstiilituotannon ylijäämäpaloista tai käytetyistä tekstiileistä, jotka ovat saaneet uuden elämän mekaanisen kierrätyksen avulla. Kierrätettävät tekstiilit revitään, kehrätään uudeksi langaksi ja kudotaan uusiksi tekstiileiksi. Kierrätetyn puuvillan käyttö minimoi ympäristövaikutuksen, sillä sen avulla vältetään uusien raaka-aineiden käyttöä sekä vähennetään veden, energian ja kemikaalien kulutusta. Laadun säilyttämiseksi kierrätettyyn puuvillaan tulee sekoittaa muita materiaaleja. Jäljitettävyyden varmistamiseksi Ellos käyttää kierrätetyn materiaalin sertifiointeja, kuten Global Recycling Standard (GRS) ja Recycling Claim Standard (RCS).

BCI-puuvilla
Ellos on ollut vuodesta 2015 asti Better Cotton Initiativen (BCI) jäsen. BCI on voittoa tavoittelematon järjestö, joka pyrkii parantamaan kansainvälistä puuvillantuotantoa opettamalla puuvillanviljelijöille kestävämpiä menettelytapoja. BCI antaa ohjeita kestävämpään ja tehokkaampaan puuvillan tuotantoon, missä veden ja kemikaalien käyttö vähenee, puuvillasadot kasvavat ja työntekijöiden työolosuhteet paranevat. Lisätietoja osoitteessa www.bettercotton.org.

Lyoselli (Tencel®)
Lyoselli on nopeakasvuisen puun selluloosakuitu. Puu on kasvatettu ilman keinotekoisia torjunta-aineita ja keinokastelua. Selluloosakuidun tuotannon ympäristövaikutukset ovat monia muita tekstiilikuituja pienemmät, sillä sen valmistuksessa käytetään vähemmän vettä, energiaa ja kemikaaleja. Lisäksi valmistus tapahtuu suljetussa järjestelmässä, jossa lähes kaikki kemikaalit voidaan käyttää uudelleen. Lyoselli on biologisesti hajoava ja kestävän kehityksen kannalta parempi vaihtoehto kuin viskoosi. Lenzing-lyoselli tunnetaan nimellä Tencel®, ja sen raaka-aine on FSC- tai PEFC-sertifioitua.

Ekologinen puuvilla on viljelty ilman kemiallisia torjunta-aineita, keinotekoisia lannoitteita ja geenimanipuloituja organismeja.

#ellosactionlist