Kestävä kehitys

Kestävä kehitys


Kestävä kehitys    Ellos tarkistuslistat    Sertifioinnit    Kestävät materiaalit

Ellos työskentelee aktiivisesti lisätäkseen kestävien materiaalien osuutta, sillä ne ovat parempi valinta sekä sinulle että ympäristölle.

#ellosactionlist

Kestävät materiaalit


Ellos pyrkii lisäämään kestävien materiaalien osuutta. Teemme niin tarjotaksemme laajan valikoiman kestäviä tuotteita sekä vähentääksemme ympäristövaikutusta ja parantaaksemme maapallon hyvinvointia pitkän ajan kuluessa.

Tuotteen ympäristövaikutukset määrittyvät osin materiaalivalinnan mukaan. Tietyillä materiaaleilla on pienempi ympäristövaikutus, koske niiden valmistuksessa tarvitaan vähemmän kemikaaleja, energiaa ja vesihöyryä. Ellos työskentelee aktiivisesti lisätäkseen kestävien materiaalien osuutta, sillä ne ovat parempi valinta sekä sinulle että ympäristölle. Jotta tuote voidaan luokitella Elloksella A Better Choice -tuotteeksi, sen tulee sisältää vähintään 50 % kestäviä materiaaleja. Lue alta lisää Elloksen kestävän kehityksen mukaisista materiaaleista.

Ekologinen puuvilla
Ekologinen puuvilla on viljelty ilman kemiallisia torjunta-aineita, keinotekoisia lannoitteita ja geenimanipuloituja organismeja (GMO). Puuvillan ympäristövaikutukset ovat pienemmät ja se on parempi valinta sekä puuvillanviljelijälle, ympäristölle että sinulle asiakkaana. Kaikki Elloksen ostama ekologinen puuvilla on sertifioitu Global Organic Textile Standardin (GOTS) tai Organic Content Standardin (OCS) mukaan. Sertifiointia tarkkailee riippumaton organisaatio, joka varmistaa sekä puuvillaan jäljitettävyyden että ekologisuuden.

Kierrätetty puuvilla
Puuvillaa voidaan kierrättää monin tavoin. Se saadaan joko tekstiilituotannon ylijäämäpaloista tai käytetyistä tekstiileistä, jotka ovat saaneet uuden elämän mekaanisen kierrätyksen avulla. Kierrätettävät tekstiilit revitään, kehrätään uudeksi langaksi ja kudotaan uusiksi tekstiileiksi. Kierrätetyn puuvillan käyttö minimoi ympäristövaikutuksen, sillä sen avulla vältetään uusien raaka-aineiden käyttöä sekä vähennetään veden, energian ja kemikaalien kulutusta. Laadun säilyttämiseksi kierrätettyyn puuvillaan tulee sekoittaa muita materiaaleja. Jäljitettävyyden varmistamiseksi Ellos käyttää kierrätetyn materiaalin sertifiointeja, kuten Global Recycling Standard (GRS) ja Recycling Claim Standard (RCS).

Better Cotton
Elloksella on ollut kunnia olla Better Cottonin jäsen jo vuodesta 2015 asti. Better Cotton on voittoa tavoittelematon järjestö, joka työskentelee maailmanlaajuisen puuvillanviljelyn parantamiseksi opettamalla puuvillanviljelijöille kestävämpiä viljelytapoja. Better Cotton ohjaa kestävämpään ja tehokkaampaan puuvillanviljelyyn ja vähäisempään veden ja torjunta-aineiden käyttöön, puuvillasatojen kasvattamiseen ja työntekijöiden olojen parantamiseen. Better Cotton perustuu massatasejärjestelmään, eikä sitä voida jäljittää fyysisesti lopputuotteisiin. Lue lisää osoitteesta bettercotton.org/learnmore.

Ellos on sitoutunut siihen, että 100% käyttämästämme puuvillasta on kestävämpää vuoteen 2023 mennessä. Kestävämpään puuvillaan luetaan kuuluvaksi Better Cotton, kierrätetty puuvilla ja ekologinen puuvilla.

Lyoselli (Tencel®)
Lyoselli on nopeakasvuisen puun selluloosakuitu. Puu on kasvatettu ilman keinotekoisia torjunta-aineita ja keinokastelua. Selluloosakuidun tuotannon ympäristövaikutukset ovat monia muita tekstiilikuituja pienemmät, sillä sen valmistuksessa käytetään vähemmän vettä, energiaa ja kemikaaleja. Lisäksi valmistus tapahtuu suljetussa järjestelmässä, jossa lähes kaikki kemikaalit voidaan käyttää uudelleen. Lyoselli on biologisesti hajoava ja kestävän kehityksen kannalta parempi vaihtoehto kuin viskoosi. Lenzing-lyoselli tunnetaan nimellä Tencel®, ja sen raaka-aine on FSC- tai PEFC-sertifioitua.

Ekologinen puuvilla on viljelty ilman kemiallisia torjunta-aineita, keinotekoisia lannoitteita ja geenimanipuloituja organismeja.

#ellosactionlist
Kierrätetty polyesteri
Polyesterikuitu valmistetaan öljystä, joka on uusiutumaton resurssi. Kierrätetty polyesteri on kestävämpi vaihtoehto, ja se valmistetaan useimmiten kemiallisesti kierrätetyistä PET-muovipulloista tai ylijäämätuotannosta. Kemiallisesti kierrätetyn polyesterin etu on, että käytetty materiaali saa uuden elämän ilman että sillä on vaikutusta kuidun laatuun. Kierrätetty polyesteri on parempi valinta, sillä siinä ei hyödynnetä uusia raaka-aineita ja sen valmistuksessa käytetään vähemmän vettä, energiaa ja kemikaaleja. Jäljitettävyyden varmistamiseksi ja sisällön todentamiseksi Ellos käyttää sertifiointeja GRS ja RCS.

Kierrätetty polyamidi
Polyamidi on öljypohjainen tekokuitu. Kierrätetty polyamidi tulee alun perin ylijäämätuotannosta tai vanhoista kalaverkoista, jotka ovat saaneen uuden elämän kemiallisen kierrätyksen avulla. Kuidun laatu on yhtä hyvä kuin uuden polyamidin, ja siksi kuituun ei tarvitse sekoittaa uusia materiaaleja sen vahvistamiseksi. Käyttämällä kierrätettyä polyamidia Ellos vähentää jätteen määrää sekä uusien raaka-aineiden ja resurssien käyttöä. Jäljitettävyyden varmistamiseksi ja sisällön todentamiseksi Ellos käyttää sertifiointeja GRS ja RCS.

FSC-sertifioitu puu
Puu on uusiutuva luonnonmateriaali. Ellos/Jotex/Homeroom käyttää FSC®-sertifioitua puuta. Sertifikaatti takaa, että puukuidut tulevat vastuullisesti hakatuista metsistä. Näin varmistamme, että materiaali ei ole peräisin laittomista metsän hakkuista tai hävityksistä, joissa ei huomioida sosiaalisia ja laillisia näkökulmia. Kaikki puutuotteet noudattavat EU:n laillisesti hakattua puuta koskevaa puutavara-asetusta.

European Flax (Pellava)
Pellava on pehmeä mutta kestävä materiaali, jolla on yleisesti ottaen huomattavasti pienemmät ympäristövaikutukset kuin puuvillalla ja polyesterillä. Pellava viljellään kylmemmässä ilmastossa eikä se altistu yhtä helposti tuhohyönteisille, jolloin sen viljelyssä ei tarvita kemiallisia torjunta-aineita samalla tavalla kuin puuvillan viljelyssä. European Flax-sertifikaatti varmistaa, että pellava on viljelty ympäristö huomioon ottaen sekä ilman keinokastelua, geenimanipuloitua satoa tai hukkaa. European Flax -sertifioitu pellava luokitellaan myös Cradle to Cradle -sertifioinnilla.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET