Kestävä kehitys

Työskentelemme päivittäin vähentääksemme ympäristövaikutuksemme minimiin toimintamme kaikilla tasoilla.

#ellosactionlist

Kysymyksiä & vastauksia


Vastuumme
Ellos huolehtii ympäristöstä ja sosiaalisesta vastuusta. Työskentelemme päivittäin vähentääksemme ympäristövaikutuksemme minimiin toimintamme kaikilla tasoilla. Kestävä ja vastuullinen ajattelu on jatkuva laaja-alainen prosessi, jonka asettamat haasteet vaativat luovia ratkaisuja, paneutumista ja yhteistyötä. Visiomme on toimia kestävällä tavalla taloudellisesti ja sosiaalisesti sekä ympäristönäkökohdat huomioiden.

Haluamme, että tuotteemme valmistetaan ja niitä käsitellään ihmiset ja ympäristö huomioon ottaen. Pyrimme tähän omassa toiminnassamme, minkä lisäksi käymme jatkuvaa dialogia tavarantoimittajiemme kanssa heidän toimintaansa arvioiden. Olemme mukana projekteissa ja yhteisyrityksissä, jotka heijastavat arvojamme ja visiotamme kestävästä tulevaisuudesta.


Ympäristövaikutus

BKäyttääkö Ellos kestäviä materiaaleja?
Vastaus: Ellos huomioi ihmiset ja ympäristön toiminnassaan. Haluamme tarjota asiakkaillemme kestävää ja vastuullista muotia. Pyrimme lisäämään kestävällä tavalla valmistettujen tuotteiden määrää valikoimassamme jatkuvasti. Lue lisää käyttämistämme kestävistä materiaaleista Kestävät materiaalit -otsikon alta. Asiakkaana löydät tuotteet A Better Choice -kategoriasta, johon olemme koonneet kestävistä materiaaleista resursseja säästävällä tavalla valmistetut tuotteet tai kierrätetyt tuotteet.

Miten Ellos edistää kestävää puuvillan tuotantoa?
Vastaus: Käytämme tuotteissamme yhä enemmän kestävällä tavalla tuotettua puuvillaa, kuten ekologista puuvillaa ja BCI- ja kierrätettyä puuvillaa sekä tekemällä yhteistyötä organisaatioiden Better Cotton Initiative (BCI) ja Cotton Connect kanssa. BCI ja Cotton Connect kouluttavat viljelijöitä käyttämään viljelyssä vähemmän vettä, kemikaaleja ja torjunta-aineita sekä parantamaan työskentelyolosuhteita. Koulutuksen avulla viljelijät voivat saada paremman sadon sekä paremmat työolosuhteet ja palkan.

Kuinka voin olla varma, etteivät Elloksen tuotteet sisällä vaarallisia kemikaaleja?
Vastaus: Asiakkaidemme terveys ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Tavoitteenamme on kokonaan välttää haitallisten kemikaalien käyttöä tuotteissamme. Olemme jatkuvasti haitallisia kemikaaleja koskevien määräysten ja säädösten tasalla ja luovumme haitalliseksi osoittautuvien kemikaalien käytöstä. Kemikaaleja koskevat vaatimuksemme ovat lainsäädäntöäkin tiukemmat. Teemme tuotteillemme pistokokeita varmistaaksemme, että vaatimuksemme täyttyvät.

Sisältävätkö Elloksen likaa- ja vettähylkivät tuotteet perfluorattuja yhdisteitä (PFC)?
Vastaus: Käytämme vettähylkivää käsittelyä oman tuotantomme tuotteissa ainoastaan silloin, kun sitä todella tarvitaan. Vettähylkivään käsittelyyn käytämme ympäristöystävällisempää Rudolf Bionic Finish Eco -kyllästystapaa, joka ei sisällä fluorikarboneja. Riippumattomien, auktorisoitujen laboratorioiden suorittamat pistokokeet varmistavat, ettei valikoimamme tuotteissa ole perfluorattuja aineita. Ulkoisten tuotemerkkien kohdalla pyrimme aktiivisesti luopumaan tuotteista, joissa saattaa esiintyä perfluorattuja aineita.

Sisältävätkö Elloksen matot vaarallisia aineita, kuten palonestoaineita tai kointorjunta-aineita?
Vastaus: Ellos pyrkii aktiivisesti rajoittamaan ja luopumaan haitallisten kemikaalien käyttöä tuotannossaan sekä turvallisuus- että ympäristösyistä. Emme hyväksy ei-sallittujen kemikaalien käyttöä matoissamme ja varmistamme vaatimustemme täyttymisen pistokokeiden ja testien avulla. Meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat tuntea olonsa turvalliseksi tuotteidemme parissa. Matoilla ei ole mitään erityiskäsittelyä eikä niihin lisätä palonestoaineita, sillä myymme mattoja vain yksityiseen käyttöön. Palonestoainevaatimukset koskevat vain julkisia tiloja. Emme myöskään käytä kointorjunta-aineita villamatoissamme.


Vastuullinen tuotanto

Mistä tiedän missä Elloksen tuotteet on valmistettu?
Vastaus: Tuotteiden valmistusmaa kerrotaan niiden pesuohjelapussa.

Miten Ellos suhtautuu lapsityövoiman käyttöön?
Vastaus: Ellos ei hyväksy lapsityövoiman käyttöä. Meillä on eettiset toimintaohjeet, joihin jokainen tavarantoimittajamme ja alihankkijamme sitoutuu. Valvomme toimintaohjeiden noudattamista riippumattoman kolmannen osapuolen suorittamilla tarkastuksilla. Meillä on selkeät korjaustoimenpide- ja uusintatarkastusrutiinit, mikäli havaitsemme toimintaohjeitamme rikotun. Jos tavarantoimittaja ei tee korjaustoimenpiteitä, voimme päättää yhteistyön hänen kanssaan. Kunnioitamme lasten oikeuksia emmekä osta puuvillaa Uzbekistanista, joka ei voi taata ettei lapsityövoimaa käytetä.

Kuinka Ellos valvoo, että tavarantoimittajat noudattavat sen eettisiä toimintaohjeita?
Vastaus: Sekä omat agenttimme että akkreditoidut kolmannet osapuolet vierailevat tavarantoimittajillamme ja tekevät heidän tiloissaan tarkastuksia, jotta voimme varmistaa että toimintaohjeitamme noudatetaan. Niissä käydään läpi tarkastuslista, jossa on yli 230 mm. työolosuhteisiin ja työympäristöön liittyvää kohtaa. Tarkastuksen tuloksista laaditaan raportti pisteytysmenetelmällä. Mikäli raportissa ilmenee parannustarpeita, tavarantoimittajalle annetaan tietty aika korjata todetut epäkohdat ja osoittaa, että toimenpiteet on toteutettu. Ellos tukee tavarantoimittajiaan tarvittavien parannusten tekemisessä koulutuksella ja erilaisilla projekteilla.

Testaako Ellos tuotteitaan eläimillä?
Vastaus: Eläinten hyvinvointi on meille tärkeää, emmekä hyväksy eläinkokeita tuotannossa tai valmiiden tuotteiden osalta.

Takaako Ellos, että sen merinovillatuotteet on tuotettu mulesing-menetelmää käyttämättä?
Vastaus: Eläinten hyvä kohtelu on Ellokselle tärkeää. Ellos ei hyväksy mulesing-menetelmän käyttöä ja työskentelee vain niiden tavarantoimittajien kanssa, joiden merinovillatuotteet ovat sertifioituja. Ostamme niin paljon merinovillaa kuin mahdollista Uudesta-Seelannista ja Etelä-Afrikasta, missä mulesing-menetelmää ei käytetä. Kärpäsiä, joiden torjumiseen menetelmää käytetään, esiintyy vain Australiassa.

Miten Ellos suhtautuu turkisten ja nahan myyntiin?
Vastaus: Ellos ei hyväksy aidon turkiksen käyttöä tuotteissaan. Ellos on kansainvälisen Fur Free Alliance -yhteenliittymän jäsen. Poikkeuksena on nahaksi laskettava lampaankarva, sillä lampaat kasvatetaan etupäässä lihantuotantoa varten. Tuotteissamme käytetty nahka syntyy sivutuotteena ja on peräisin elintarviketeollisuuden tarpeisiin kasvatetuista eläimistä. Ellos ei hyväksy koiran- tai kissannahan käyttöä tuotteissaan.

Voiko Ellos taata, että hanhenuntuva on peräisin vain kuolleista linnuista?
Vastaus: Kyllä. Ellos toimii yhteistyössä vain sellaisten tavarantoimittajien kanssa, joiden sertifikaatti todistaa, että untuva on peräisin kuolleista linnuista.


Vaatteet ja laatu

Täytyykö Ellokselta ostetut vaatteet pestä ennen ensimmäistä käyttöä?
Vastaus: Suosittelemme ihoa vasten käytettävien tuotteiden ja vauvantuotteiden pesua ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Kutistuvatko Ellokselta ostetut vaatteet?
Vastaus: Ellos noudattaa tekstiilien kutistumista koskevia yleisiä normeja, joiden mukaan neulokset ja trikoo saavat kutistua enintään 5% ja muut kankaat enintään 3%. Suosittelemme tekstiilien pesumerkintöjen noudattamista. Vaatteen silittäminen tai muotoilu pesun jälkeen auttaa sitä säilyttämään muotonsa ja istuvuutensa.

Voinko pestä vaatteet pesumerkintää matalammassa lämpötilassa?
Vastaus: Kyllä. Matalamman pesulämpötilan valitseminen säästää energiaa. Huomioi, että vaatteiden peseminen alhaisissa lämpötiloissa voi vaikuttaa vaatteiden värjäytymiseen materiaalin, laadun ja värjäysmenetelmän mukaan. Pesumerkintä osoittaa korkeimman suositellun pesulämpötilan.

Vapautuuko Elloksen koruista tai muista metalliyksityiskohdista nikkeliä?
Vastaus: Ellos noudattaa nikkeliä koskevia rajoituksia ja lakisääteisiä vaatimuksia. Teemme tuotteillemme pistokokeita, joilla varmistamme, etteivät raja-arvot ylity. Huomaa, että myös nikkelittömät tuotteet voivat sisältää nikkelijäämiä.

Esiintyykö tuotteissa haitallisia tai allergisoivia aineita?
Vastaus: Elloksen asettamat kemikaaleja koskevat vaatimukset ovat usein tiukemmat kuin mitä lainsäädäntö vaatii. Riippumattomat auktorisoidut laboratoriot tekevät tuotteillemme pistokokeita, ja tavoitteenamme on kokonaan välttää haitallisten kemikaalien käyttöä tuotteissamme.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET