Kestävä kehitys

Turvallisuus & testit


Aloitussivu    Kemikaalit    Laadunvalvontatestit    Lapsiturvallisuus    Eläinten oikeudet ja kohtelu    Kauneus

Kannamme suurta vastuuta tuotteistamme ja asetamme korkeita vaatimuksia niiden sisällölle ja valmistukselle.

#ellosactionlist

Kauneus


Saatavilla on monia ihmisille, eläimille ja ympäristölle vaarallisia ainesosia ja menettelytapoja. Tunnemme siksi suurta vastuuta tuotteistamme ja asetamme korkeita vaatimuksia niiden sisällölle ja valmistustavoille.

Ellos on ylpeä laajasta kauneudenhoitotuotevalikoimastaan ja siitä, että voimme tarjota aina korkealaatuisia tuotteita. Alla on lueteltu ne ainesosat ja menetelmät, joita emme käytä tai hyväksy kauneudenhoitotuotevalikoimassamme.

Eläinkokeet
Ellos on mukana Djurens rätt -organisaatiossa, mikä tarkoittaa sitä, että tuotteitamme ei testata eläimillä.

Mica
Mica, tai kiille, on jauhettu mineraali, jota esiintyy useimmissa meikkituotteissa antamassa hohtoa. Ellos tekee yhteistyötä vain sellaisten tavarantoimittajien kanssa, joilla on vakiintuneet käytännöt työolosuhteiden tarkkailuun ja jotka eivät hyväksy lapsityövoimaa. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että mineraali on keinotekoista ja synteettistä alkuperää.

Mikromuovit
Kauneustuotteissa, mm. kuorintavoiteissa, saattaa esiintyä mikromuovihiukkasia. Mikromuovit aiheuttavat ongelmia huuhtoutuessaan viemäriin ja sitä kautta jäteveteen, mistä niitä on vaikea suodattaa. Mikromuovit eivät hajoa merivedessä ja vesistöissä ja voivat päätyä vedessä eläviin organismeihin. Mikromuoveilla on myös kyky imeä itseensä kemikaaleja ja päätyä näin eläimiin.

Mikromuovien sijaan Ellos käyttää kasveista peräisin olevia kiteitä, kuten esimerkiksi suolaa, sokerikristalleja, hedelmänsiemeniä ja vahoja.

Palmuöljy
Palmuöljy on yksi maailman tärkeimmistä kasviöljyistä ja sitä käytetään monilla aloilla, kuten esimerkiksi kosmetiikassa. Palmuöljyn kulutus kasvaa koko maailmassa ja vastaa suurta osaa työvoimasta sen tuotantomaissa, kuten Indonesiassa ja Malesiassa. Palmuöljy aiheuttaa valitettavasti suuria ympäristöongelmia, kuten sademetsien tuhoutumista, kasvihuonekaasujen lisääntymistä, uhanalaisten lajien sukupuuttoon kuolemista ja ihmisoikeusrikkomuksia.

Ellos käyttää mahdollisimman paljon muita vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi rapsiöljyä. Mikäli käytämme palmuöljyä, on se RSPO-sertifioitua (Roundtable on Sustainable Palm Oil).

Parabeenit
Monissa vettä sisältävissä tuotteissa, kuten hygieniatuotteissa ja kosmetiikassa, käytetään säilöntäaineita. Tämä on välttämätöntä bakteeri-, sieni- ja homekasvun ehkäisemiseksi – kasvusto voi aiheuttaa pahaa hajua ja jopa olla haitaksi terveydelle.

Parabeeneja on erityyppisiä ja osa niistä saattaa häiritä hormonitoimintaa, minkä vuoksi niiden käyttö on kielletty. Parabeeneja sisältävissä tuotteissa käytetään vain hyväksyttyjä parabeeneja pieninä pitoisuuksina. Ellos käyttää etupäässä muita vaihtoehtoja kuin parabeeneja, kuten natriumbentsoaattia ja kaliumsorbaattia, jotka ovat mietoja säilöntäaineita

Silikonit
Silikoneja käytetään kauneudenhoitotuotteissa siksi, että ne saavat ihon tuntumaan pehmeältä ja miellyttävältä. Silikoneja on erityyppisiä ja niillä on erilaisia ominaisuuksia, mutta ne valmistetaan kaikki synteettisistä, huonosti hajoavista ainesosista. Jäteveteen päässeillä silikoneilla voi olla ympäristölle haitallinen vaikutus. Siksi Ellos käyttää niitä vain rajoitetusti ja korvaa synteettiset silikonit luonnollisilla, kasviperäisillä silikoneilla.

Ellos panostaa ekologiseen ihonhoitoon ja toimii seuraavien sertifikaattien mukaan: EcoCert, NaTrue, Eco Control, CosmeBio, Soil Association, USDA Organic. Lue lisää näistä otsikon Sertifioinnit alta.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET