Kestävä kehitys

Turvallisuus & testit


Aloitussivu    Kemikaalit    Laadunvalvontatestit    Lapsiturvallisuus    Eläinten oikeudet ja kohtelu    Kauneus

Emme käytä valikoimassamme aitoja turkiksia emmekä salli tuotteidemme testaamista eläimillä.

#ellosactionlist

Eläinten oikeudet ja kohtelu


Ellos kunnioittaa eläinten oikeuksia ja hyvää kohtelua eikä hyväksy eläinrääkkäystä.

Eläinten oikeudet ja hyvinvointi ovat meille tärkeitä ja työskentelemme aina eläinten hyvän kohtelun puolesta. Edellytämme, että tavarantoimittajamme kohtelevat eläimiä hyvin, ja tavoitteenamme on parantaa eläinten hyvinvointia koko arvoketjun osalta aina laitumelta kuljetukseen ja teurastukseen.

Eläinten oikeudet ja hyvinvointi ovat meille tärkeitä ja työskentelemme aina eläinten hyvän kohtelun puolesta. Edellytämme, että tavarantoimittajamme kohtelevat eläimiä hyvin, ja tavoitteenamme on parantaa eläinten hyvinvointia koko arvoketjun osalta aina laitumelta kuljetukseen ja teurastukseen.

Ellos on ollut vuodesta 2010 asti kansainvälisen Fur Free Alliance -yhteenliittymän jäsen. Emme käytä valikoimassamme aitoja turkiksia emmekä salli tuotteidemme testaamista eläimillä. Kaikkien tuotteiden ja raaka-aineiden tulee olla Euroopan neuvoston direktiivin 1223/2009 mukaisia. Alla ovat eläinkuituja sisältäviä tuotteita koskevat periaatteemme.

Eläinkokeet
- Emme hyväksy kauneudenhoitotuotteidemme testaamista eläimillä tuotannon aikana emmekä lopputuotteissa.

Nahka
- Hyväksymme ainoastaan elintarviketeollisuuden tarpeisiin kasvatettujen eläinten nahan, joka on syntynyt tuotannon sivutuotteena.

Eksoottinen nahka
- Emme hyväksy eksoottisten eläinten, kuten esimerkiksi käärmeiden, krokotiilien, alligaattoreiden tai liskojen, nahkaa.

Turkis
- Emme hyväksy aitoa turkista sisältäviä tuotteita valikoimaamme. Poikkeuksena on nahaksi laskettava lampaankarva, sillä lampaat kasvatetaan etupäässä lihantuotantoa varten.

Koira ja kissa
- Emme hyväksy kissan tai koiran osien käyttöä tuotteissamme.

Eläinperäiset kuidut
- Emme hyväksy angoravillaa tuotteissamme.

Villa
- Emme hyväksy mulesing-menetelmää – merinolampaalle suoritettavaa toimenpidettä, jonka avulla estetään loiskärpästen muniminen lampaan peräaukkoa ympäröivään löysään ihoon. Ellos ei hyväksy eläinrääkkäystä eikä kiinnittimiä. Ellos myy ainoastaan sertifioituja merinovillatuotteita, joiden toimittajat takaavat merinovillan olevan mulesing-vapaata.
- Hyväksymme ainoastaan villan, joka on peräisin eläimiä vastuullisesti kohtelevilta tavarantoimittajilta.
- Työskentelemme eläinten hyvän kohtelun puolesta ja olemme yhteydessä tavarantoimittajiimme koko arvoketjun jäljittämiseksi.


Untuva ja höyhenet
- Emme hyväksy untuvien tai höyhenien nyppimistä eläviltä linnuilta.
- Emme hyväksy untuvia tai höyheniä pakkosyötetyiltä linnuilta (hanhenmaksaa varten).
- Emme hyväksy uhanalaisten tai eksoottisten eläinlajien untuvia tai höyheniä.
- Hyväksymme ainoastaan elintarviketeollisuuden tarpeisiin kasvatettujen lintujen tuotannon sivutuotteena syntyvät untuvat ja höyhenet.
- Myymme ainoastaan untuva- ja höyhentuotteita, joiden sertifikaatti takaa, että untuvat tai höyhenet ovat peräisin kuolleilta linnuilta.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET