EllosFI
Ostoskori
Yhteiskunnallinen yhteistyö

Hand in Hand

NAISTEN YRITTÄJYYS ON TIE POIS KÖYHYYDESTÄ

Hyvää tekevä yhteistyö

Keväällä 2017 Ellos aloitti kaksivuotisen yhteistyön Hand in Hand -hyväntekeväisyysorganisaation kanssa intialaisen Visoor-kylän asukkaiden tukemiseksi. Tavoitteena on lisätä naisten tulevaisuuden uskoa ja valinnanmahdollisuuksia kouluttamalla heitä yrittäjyyteen ja antamalla heille mahdollisuus pienyrityksen perustamiseen.

Nykyään monet Elloksen tuotteista valmistetaan Tamil Nadun osavaltiossa Kaakkois-Intiassa. Alue on tunnettu tekstiilitehtaistaan, ja Hand in Hand aloitti siellä toimintansa yli 20 vuotta sitten. Tavoitteena oli silloin lopettaa lapsityövoiman käyttö silkintuotantoalueilla, joilla lapset joutuivat osallistumaan perheen elatukseen.

Nykyään Hand in Hand -hyväntekeväisyysorganisaatio tarjoaa kattavan kehittämisohjelman yrittäjäkoulutukseen, lapsityövoiman käytön ehkäisemiseen ja lopettamiseen, terveyden edistämiseen, IT-koulutukseen sekä ympäristökysymyksiin monissa paikoissa ympäri maailman. Ellos haluaa olla mukana tukemassa tätä työtä.

Hand in Hand -hyväntekeväisyysorganisaatio

Hand in Hand -hyväntekeväisyysorganisaatio kouluttaa naisia ja myöntää heille pienlainoja mahdollistaakseen oman yrityksen perustamiseen. Kohonneiden ansiotulojen ansiosta voivat naiset ja heidän perheensä voivat päästä ylös köyhyysloukusta. Oppimalla itse auttamaan itseään naiset voivat parantaa elinolojaan.

– Valitsimme Hand in Hand -hyväntekeväisyysorganisaation, koska se pystyy auttamaan naisia paikan päällä. He saavat perustietoa taloudesta sekä oppivat, kuinka rahan voi saada kasvamaan. Uusien pienyritysten on tarkoitus taata perheiden elanto vuosiksi eteenpäin, kertoo Åse Peterson, Elloksen Marketing Campaign Manager.

Lämmin kohtaaminen

Syksyllä 2017 Åse matkusti Hand in Hand:in edustajan Hedvigin kanssa Intiaan tapaamaan kylän asukkaita. He vaikuttuivat kyläläisten lämpimästä vastaanotosta:

– Kylään saavuttuamme sadat ihmiset ottivat meidät vastaan laulaen ja soittaen. Sen jälkeen teimme kävelykierroksen kylässä ja saimme mahdollisuuden vierailla muutaman perheen kotona.

Åse kertoo, kuinka hienoa oli nähdä miten onnellisia ja ylpeitä naiset olivat omista lehmistään. Tai koululaiset uudesta 40 litran vesisäiliöstään, minkä ansiosta he saivat päivisin puhdasta vettä juodakseen. Kaikille kyläläisille oli tehty terveystarkastus, ja projektiin osallistuvat saivat olla mukana jakamassa silmälaseja niitä tarvitseville.

– Tuntui hyvältä istua ja kuunnella naisten elämäntarinoita ja tulevaisuuden haaveita. He, kuten muutkin äidit, toivovat kaikkea hyvää lapsilleen, ja juuri siksi me haluamme olla mukana tässä projektissa. Haluamme antaa äideille mahdollisuuden ansaita rahaa perheilleen, Åse sanoo lopuksi.

Yhdessä Hand in Hand:in kanssa Ellos seuraa naisten elämää ja avustustyön tuloksia. Åse kertoo vielä, kuinka hyvältä tuntui nähdä mitä hyötyä lahjoituksesta oli ja kuinka se auttoi ihmisiä paremman elämän saavuttamisessa.

Hae lainaa »
Lisätietoa »