EllosFI
Ostoskori
Tuotevalikoima

Laadunvalvontatestit

Laatu on meille tärkeää – haluamme varmistaa tuotteidemme turvallisuuden ja moitteettoman laadun. Jotta tuotteemme täyttävät vaatimuksemme, tavarantoimittajamme sitoutuvat noudattamaan eurooppalaista ja ruotsalaista lainsäädäntöä. Jos toimintaympäristömme eri maiden laatuvaatimukset eroavat toisistaan, noudatamme aina niistä tiukimpia.

Tavarantoimittajamme ovat velvollisia noudattamaan laatuvaatimuksiamme täyttääkseen tuotteiden toimivuutta, kestävyyttä ja turvallisuutta koskevat vaatimukset. Tavarantoimittajien tulee ennen tuotannon aloittamista suorittaa testejä, ja tuotteet tulee hyväksyä ennen niiden meille toimittamista.

Testejä suoritetaan jatkuvasti koko tuotantoprosessin ajan aina valmiiseen tuotteeseen asti. Testeillä ja pistokokeilla varmistetaan, että laatuvaatimukset täyttyvät. Alla kerrotaan tavallisimmista testeistä:

Pesutesti
Tuotteen väri ja muoto voivat muuttua pesussa. Elloksen laatuvaatimusten varmistamiseksi tuotteelle tehdään kattava tarkastus sekä ennen pesua että pesun jälkeen. Pesutestissä tarkkaillaan muun muassa kutistumista, kiertymistä, sauman kestoa ja värin kestoa.

Kuiva- ja märkävärjäävyystesti
Ellos suorittaa sekä kuiva- että märkävärjäävyystestejä kaikille tekstiileilleen. Tummissa tuotteissa, kuten esimerkiksi denimivaatteissa, kuivavärjäysriskistä kerrotaan varoitusmerkillä. Voimakkaasti värjätty tumma denimi saattaa värjätä vaaleita huonekaluja ja vaatteita.

Värinkesto
Tietyt värit voivat värjätä joko pesussa tai kastuessaan, mikä voi vahingoittaa joko tuotetta itseään tai muita siihen kosketuksessa olevia materiaaleja. Tämän ehkäisemiseksi tuotteet pestään samankaltaisten värien kanssa.

Nyppyyntymistesti
Tietyt materiaalit nyppyyntyvät helposti. Irralliset kuitujen päät voivat huovuttua yhteen ja muodostaa nyppyjä materiaalin pinnalle. Nyppyyntymistesteissä tarkistetaan, että tuote täyttää nyppyyntymistä koskevat vaatimuksemme.

Nikkelitesti
Nikkeli voi aiheuttaa allergiaa. Testaamme napit, vetoketjut, korut ja muut ihon kanssa kosketuksiin tulevat metalliyksityiskohdat nikkelitestillä. Noudatamme EU-lainsäädännön mukaisia vaatimuksia.

Paloturvallisuustesti
Ohuet selluloosamateriaalit ovat helposti syttyviä ja voivat muodostaa palovaaran. Paloturvallisuussyistä emme hyväksy alle 60 g/m2:n selluloosamateriaaleja, ja testaamme kaikki riskialttiit

Kemikaali- ja ph-testi REACH-asetuksen lisäksi meillä on lista kemikaaleista, joita ei saa käyttää tuotannossa eikä esiintyä valmiissa tuotteissa. Näillä kemikaaleilla voi olla terveydelle tai ympäristölle haitallisia vaikutuksia. Teemme jatkuvasti tarkistuksia varmistaaksemme, että tavarantoimittajat noudattavat vaatimuksiamme koskien esimerkiksi kiellettyjä atsovärejä, formaldehydejä, ftalaatteja ja pH-arvoa.

Haalistustesti (aurinko, suola ja kloori)
Ilmasto ja sääolosuhteet saattavat vaikuttaa uima-asujen ulkonäköön. Testaamme kaikki uima-asut varmistaaksemme, ettei auringonvalo, suolavesi tai kloori haalista tai muuta niiden väriä.

Hae lainaa »
Lisätietoa »