Ostoskori
Tuotevalikoima

Kemikaalit

Tuotannon eri vaiheissa tuotteisiin lisätään kemikaaleja, joilla tehdään esimerkiksi väristä kestävämpi ja pinnasta vettähylkivä tai nyppyyntymistä ehkäisevä. Monet kemikaaleista ovat täysin vaarattomia, mutta jotkut saattavat olla haitallisia käytön aikana tai luontoon päästessään. Haitallisten kemikaalien käytön rajoittaminen ja välttäminen tuotannossa on tärkeää sekä turvallisuus- että ympäristösyistä. Meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat tuntea olonsa turvalliseksi tuotteidemme parissa.

Elloksella on korkeat kemikaalien käyttöä koskevat vaatimukset. Olemme jatkuvasti kemikaaleja koskevien säädösten, mm. EU:n REACH-asetuksen, ajan tasalla. Meille on tärkeää tietää, mitä kemikaaleja käytetään ja mitkä ovat niiden vaikutukset ihmiselle ja ympäristölle. Osallistumme aktiivisesti erilaisiin verkostoihin, kuten esimerkiksi Swerea Kemikaliegruppen ja Kemikalieinspektionen, vähentääksemme kemikaalien käytön haitallisia vaikutuksia ja löytääksemme parempia vaihtoehtoja.

Kaikki tavarantoimittajamme sitoutuvat noudattamaan kemikaaleja koskevia periaatteitamme. Varmistaaksemme vaatimustemme noudattamisen suoritamme testejä ja pistokokeita riippumattomissa, valtuutetuissa laboratorioissa. Noudatamme kaikissa toimintamaissamme näiden maiden tiukimpia lakeja ja säädöksiä. Toimimme johdonmukaisesti ja yhtäläisesti kaikilla markkina-alueillamme. Mikäli tuote ei täytä vaatimuksiamme, sen tilaus perutaan. Tuotteet, jotka eivät läpäise kemikaalitestejämme, eivät tule myyntiin.

Ellos välttää tuotteita, jotka sisältävät antibakteerisia aineita, PVC:tä, palonsuoja-aineita ja perfluorattuja yhdisteitä. Emme lisää niitä tuotteisiimme aktiivisesti, vaan työskentelemme aktiivisesti poistaaksemme ne valikoimastamme. Käytämme tavallista PFC:tä ympäristöystävällisempää Rudolf Bionic Finish Eco -vedenpitävyys-/kyllästysmetodia, joka ei sisällä fluorikarboneja.

Hae lainaa »
Lisätietoa »