Ostoskori
Tuotevalikoima

Eläinten oikeudet ja kohtelu

Eläinten oikeudet ja hyvinvointi ovat meille tärkeitä ja työskentelemme aina eläinten hyvän kohtelun puolesta. Edellytämme, että tavarantoimittajamme kohtelevat eläimiä hyvin, ja tavoitteenamme on parantaa eläinten hyvinvointia koko arvoketjun osalta aina laitumelta kuljetukseen ja teurastukseen. Pyrimme siihen, että toimitusketjumme on täysin jäljitettävissä aina eläinten kasvattajista tavarantoimittajiin. Meille on tärkeää olla jatkuvasti yhteydessä tavarantoimittajiimme sekä tehdä yhteistyötä muiden yritysten ja organisaatioiden kanssa parantaaksemme eläinten kohtelua omalla alallamme.

Ellos on ollut vuodesta 2010 asti kansainvälisen Fur Free Alliance -yhteenliittymän jäsen. Emme käytä valikoimassamme aitoja turkiksia emmekä salli tuotteidemme testaamista eläimillä. Kaikkien tuotteiden ja raaka-aineiden tulee olla Euroopan neuvoston direktiivin 1223/2009 mukaisia.

Alla ovat eläinkuituja sisältäviä tuotteita koskevat periaatteemme:

Eläinkokeet
- Emme hyväksy kauneudenhoitotuotteidemme testaamista eläimillä tuotannon aikana emmekä lopputuotteissa.

Nahka
- Hyväksymme ainoastaan elintarviketeollisuuden tarpeisiin kasvatettujen eläinten nahan, joka on syntynyt tuotannon sivutuotteena.

Eksoottinen nahka
- Emme hyväksy eksoottisten eläinten, esimerkiksi käärmeiden, krokotiilien, alligaattoreiden tai liskojen nahkaa.

Turkis
- Emme hyväksy aitoa turkista sisältäviä tuotteita valikoimaamme. Poikkeuksena on nahaksi laskettava lampaankarva, sillä lampaita kasvatetaan etupäässä lihantuotantoa varten.

Kissa ja koira
- Emme hyväksy kissan tai koiran osien käyttöä tuotteissamme.

Eläinkuidut
- Emme hyväksy angoravillaa tuotteissamme.

Villa
- Emme hyväksy mulesing-menetelmää – merinolampaalle suoritettavaa toimenpidettä, jonka avulla estetään loiskärpästen muniminen lampaan peräaukkoa ympäröivään löysään ihoon. Ellos ei hyväksy eläinrääkkäystä eikä kiinnittimiä vaihtoehtona. Ellos myy ainoastaan sertifioituja merinovillatuotteita, joiden toimittajat takaavat merinovillan olevan mulesing-vapaata.
- Hyväksymme ainoastaan villan, joka on peräisin eläimiä vastuullisesti kohtelevilta tavarantoimittajilta.
- Työskentelemme eläinten hyvän kohtelun puolesta ja olemme yhteydessä tavarantoimittajiimme koko arvoketjun jäljittämiseksi.

Untuva ja höyhenet
- Emme hyväksy untuvien tai höyhenien nyppimistä eläviltä linnuilta.
- Emme hyväksy untuvia tai höyheniä pakkosyötetyiltä linnuilta (hanhenmaksaa varten).
- Emme hyväksy uhanalaisten tai eksoottisten eläinlajien untuvia tai höyheniä.
- Hyväksymme ainoastaan elintarviketeollisuuden tarpeisiin kasvatettujen lintujen tuotannon sivutuotteena syntyvät untuvat ja höyhenet.
- Myymme ainoastaan untuva- ja höyhentuotteita, joiden sertifikaatti takaa, että untuvat tai höyhenet ovat peräisin kuolleilta linnuilta.

Hae lainaa »
Lisätietoa »