Osa 5 Juoksuasusteet

Rehellisyyden nimissä tarvitset vain juoksukengät ja juoksulenkille sopivan treeniasun. Mutta jos haluat maustaa treeniäsi tai vain rakastat tarvikkeita, tutustu seuraaviin juoksuasusteisiin. Olemme valinneet 7 suosikkia, lue niistä alta!



✔️ Sykemittarikello

Sykemittarikello seuraa sykettäsi sekä treenin aikana että sen jälkeen. Saatavilla on erityyppisiä ja erimallisia kelloja, mutta useimpien kellojen avulla voit – sykettäsi seuraamalla – tunnistaa ja käsitellä stressiä sekä saada paremman käsityksen unesi laadusta. Kello myös mittaa ja kartoittaa treenisuorituksesi. Monissa kelloissa on GPS, joka näyttää juostun matkan ja nopeuden.



✔️ Lippis

Lippis on ehkä aliarvostettu suosikki. Se pitää hiukset paikallaan ja varjostaa silmiä kirkkaina päivinä. Lippa myös suojaa silmiä vesipisaroilta ja lumihiutaleilta sateisella tai lumisella säällä – mitä ei välttämättä tule ajatelleeksi. Lippis on siis hyvä asuste juoksuharjoitteluun!



✔️ Matkapuhelintasku

Tiedämme kaikki, miten vaikeaa on jättää matkapuhelin kotiin. Jos et käytä sykemittarikelloa, voit tarvita matkapuhelinta treenisi seuraamiseen. Matkapuhelimen kädessä pitäminen voi olla rasittavaa ja hiostavaa, eikä iso takintaskukaan ole ihanteellinen vaihtoehto – puhelin liikkuu ympäri taskua ja häiritsee juoksuasi. Siksi matkapuhelintasku on kätevä ja juoksuharjoittelua helpottava asuste.



✔️ Kompressiosukat

Jalat turpoavat helposti juoksuharjoittelun aikana. Kompressiosukat edistävät verenkiertoa ja varmistavat, että jalkoihin kohdistuva paine pysyy tasaisena treenin ajan. Ne tukevat myös nilkan lihaksia – mainio valinta sinulle, jonka nilkka nyrjähtää tai venähtää helposti. Kompressiosukat myös suojaavat jalkojasi pieniltä naarmuilta, haavoilta ja punkeilta. Hyvä valinta sinulle, joka juokset mielellään maastossa!



✔️ Juoksuvyö, jossa juomapullot

Useimmille juoksijoille riittää juominen ennen juoksua ja heti sen jälkeen. Pitkiä lenkkejä juoksevat tarvitsevat vettä juoksulenkin aikana, ja heille juoksuvyö juomapulloineen voi olla hyvä valinta.



✔️ Juoksulasit

Sade, lumi ja kirkas auringonvalo voivat häiritä ulkona juoksemista. Juoksulasit suojaavat silmiä ja helpottavat treeniä.



✔️ Juoksureppu

Juoksureppu on hyvä valinta sinulle, jonka mielestä juoksuvyö juomapulloineen tuntuu epämukavalta. Se, kuinka paljon vettä tarvitset mukaasi, riippuu juostavan matkan pituudesta ja ulkolämpötilasta. Jos juoksulenkki kestää alle tunnin, ei yleensä tarvita vettä. Jos juokset pidempään, voit ottaa mukaasi 2–5 litraa vettä. Jos et ota vettä mukaasi – muista juoda runsaasti juoksulenkin jälkeen!