Kestävä kehitys

Tuotanto


Aloitussivu    Sosiaaliset työehdot    Kestävä puuvillan tuotanto

Better Cotton Initiativen jäsenenä voimme yhdessä muiden yritysten kanssa olla mukana parantamassa maailmanlaajuista puuvillan tuotantoa.

#ellosactionlist

Kestävä puuvilla


Ellokselle on tärkeää olla mukana luomassa kaikin tavoin parempaa maailmaa. Haluamme myös tukea kestävää puuvillantuotantoa voidaksemme käyttää puuvillaa tuotteissamme.

Puuvilla on maailman käytetyimpiä tekstiilikuituja ja muodostaa 30% koko maailman tekstiilikulutuksesta. Hyvä kestävyys, kosteudenimukyky ja pehmeä tuntu ovat ominaisuuksia, joiden ansiosta puuvilla sopii käytettäväksi monissa tuotteissa. Puuvillan haittana on se, että viljelyssä tarvitaan runsaasti torjunta-aineita ja vettä. Ongelma on merkittävä, sillä puuvillaa viljellään lämpimän ja kuivan ilmaston maissa, joissa on pulaa vedestä. Se heikentää myös puuvillanviljelijöiden työolosuhteita.

Ellos pyrkii ehkäisemään ongelmia ja edistämään kestävän kehityksen mukaista puuvillan tuotantoa. Better Cotton Initiativen jäsenenä voimme yhdessä muiden yritysten kanssa olla mukana parantamassa maailmanlaajuista puuvillan tuotantoa.

BCI – Better Cotton Initiative

Ellos on ollut vuodesta 2015 asti maailmanlaajuisen BCI-järjestön jäsen. Järjestö kouluttaa puuvillanviljelijöitä kestävämpään ja resursseja säästävään puuvillan tuotantoon. BCI pyrkii työllään vähentämään veden ja kemikaalien käyttöä ja samalla parantamaan puuvillasatoja, työntekijöiden työolosuhteita ja viljelymaan laatua sekä lisäämään biologista monimuotoisuutta.

Lisätietoja osoitteessa: www.bettercotton.org

Elloksen tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä 100% käyttämästämme puuvillasta on peräisin kestävistä lähteistä, kuten BCI-puuvillaa, ekologista puuvillaa tai kierrätyspuuvillaa. Kaikki tänä päivänä käyttämämme ekologinen puuvilla on Global Organic Textile Standardin (GOTS) tai Organic Content Standardin (OCS) mukaan sertifioitua.


Better Cotton Initiative


1. Seesamin ja puuvillan vuoroviljelys, jonka avulla parannetaan maaperän laatua ja sidotaan enemmän vettä taimille.

2. Kuvassa näkyy hyönteisansoja, joita käytetään suojaamaan puuvillaa tuhohyönteisiltä. Ansoja käytetään kemikaalien sijaan.

3. Kypsä puuvilla. Viljelijöitä koulutetaan korjaamaan sato parhaalla tavalla ilman epäpuhtauksia, kuten siemenjäämiä, ja mahdollisimman pitkäkuituisena.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET