Kestävä kehitys

Turvallisuus & testit


Aloitussivu    Kemikaalit    Laadunvalvontatestit    Lapsiturvallisuus    Eläinten oikeudet ja kohtelu    Kauneus

Laatu on meille tärkeää – haluamme varmistaa, että tuotteemme ovat turvallisia ja korkealaatuisia.

#ellosactionlist

Laadunvalvontatestit


Tuotteillemme tehdään aina laadunvalvontatestejä, jotta voimme varmistaa asiakkaillemme niiden korkean laadun.

Laatu on meille tärkeää – haluamme varmistaa, että tuotteemme ovat turvallisia ja korkealaatuisia. Jotta tuotteemme täyttävät vaatimuksemme, tavarantoimittajamme sitoutuvat noudattamaan eurooppalaista ja ruotsalaista lainsäädäntöä. Jos toimintaympäristömme eri maiden laatuvaatimukset eroavat toisistaan, noudatamme aina niistä tiukimpia.

Tavarantoimittajamme ovat velvollisia noudattamaan laatuvaatimuksiamme täyttääkseen tuotteiden toimivuutta, kestävyyttä ja turvallisuutta koskevat vaatimukset. Tavarantoimittajien tulee ennen tuotannon aloittamista suorittaa testejä, ja tuotteet tulee hyväksyä ennen niiden meille toimittamista.

Testejä suoritetaan jatkuvasti koko tuotantoprosessin ajan aina valmiiseen tuotteeseen asti. Testeillä ja pistokokeilla varmistetaan, että laatuvaatimukset täyttyvät. Alla kerrotaan tavallisimmista testeistä.

Pesutesti
Tuotteen väri ja muoto voivat muuttua pesussa. Elloksen laatuvaatimusten varmistamiseksi tuotteelle tehdään kattava tarkastus sekä ennen pesua että pesun jälkeen. Pesutestissä tarkkaillaan muun muassa värinkestoa, kutistumista, kiertymistä ja saumojen kestoa.

Kuiva- ja märkävärjäävyystesti
Ellos suorittaa sekä kuiva- että märkävärjäävyystestejä kaikille tekstiileilleen. Tummissa tuotteissa, kuten esimerkiksi denimivaatteissa, kuivavärjäysriskistä kerrotaan varoitusmerkillä, sillä tumma denimi saattaa värjätä vaaleita huonekaluja ja vaatteita.

Värinkesto
Tietyt värit voivat värjätä joko pesussa tai kastuessaan, mikä voi vahingoittaa joko tuotetta itseään tai muita siihen kosketuksessa olevia materiaaleja. Tämän ehkäisemiseksi tuotteet pestään samankaltaisten värien kanssa.

Nyppyyntymistesti
Tietyt materiaalit nyppyyntyvät helposti. Irralliset kuitujen päät voivat huovuttua yhteen ja muodostaa nyppyjä materiaalin pinnalle. Nyppyyntymistesteissä tarkistetaan, että tuote täyttää nyppyyntymistä koskevat vaatimuksemme.

Nikkelitesti
Nikkeli voi aiheuttaa allergiaa. Siksi testaamme napit, vetoketjut, korut ja muut ihon kanssa kosketuksiin tulevat metalliyksityiskohdat nikkelitestillä. Noudatamme EU-lainsäädännön mukaisia vaatimuksia.

Paloturvallisuustesti
Ohuet selluloosamateriaalit ovat helposti syttyviä ja voivat muodostaa palovaaran. Paloturvallisuussyistä emme hyväksy alle 60 g/m2:n selluloosamateriaaleja ja testaamme kaikki riskialttiit materiaalit varmistaaksemme, että ne täyttävät lain ja suositusten mukaiset vaatimukset.

Kemikaali- ja pH-testit
REACH-asetuksen lisäksi meillä on lista kemikaaleista, joita ei saa käyttää tuotannossa eikä esiintyä valmiissa tuotteissa. Näillä kemikaaleilla voi olla terveydelle tai ympäristölle haitallisia vaikutuksia. Teemme jatkuvasti tarkistuksia varmistaaksemme, että tavarantoimittajat noudattavat vaatimuksiamme koskien esimerkiksi kiellettyjä atsovärejä, formaldehydejä, ftalaatteja ja pH-arvoa.

Haalistustesti (aurinko, suola ja kloori)
Uima-asuja käytetään usein vaativassa ilmastossa ja sääolosuhteissa, mikä voi vaikuttaa uima-asujen ulkonäköön. Testaamme kaikki uima-asut varmistaaksemme, ettei auringonvalo, suolavesi tai kloori haalista tai muuta niiden väriä.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET