Osana Made by Women -aloitetta nostamme kampanjoissamme säännöllisin väliajoin esiin inspiroivia ja luovia naisia. Olemme antaneet koruvalmistaja Towa Vretlundin valita joitakin töitään ylelliseen Limited Edition -mallistoomme. Mallistossa on myös kolmen muun luovan naisen töitä. Towan työt, joiden keskiössä ovat naisvartalo ja vartalopositiivisuus, ovat kunnianosoitus naiselle ja naisellisuudelle.

Olen Towa Vretlund ja työskentelen hopea- ja kultaseppänä omassa yrityksessäni, Wretlund Studiossa. Valmistin ensimmäisen tässä kampanjassa näkyvän ”Murran”-korun muutama vuosi sitten. Naisten yhteenkuuluvuus ja naisvartalo ovat minulle tärkeitä, ja ”Murran”-koru on kunnianosoitus niille molemmille.

Towa Vretlund

What does it mean to be a female artist?

Se merkitsee todella paljon, osin siksi, että saamme osaksemme paljon tytöttelyä, mutta myös siksi, että meidän tulee oppia nöyrästi seisomaan vakaasti ja selkä suorassa.

Tell us about your work


Minulle korut edustavat ennen kaikkea voimaa ja yksilöllisyyttä. Kaikki korut ovat käsintehtyjä ja siksi erilaisia, mikä heijastaa todellisuutta. Murran-koruja on yhtä paljon kuin naisvartaloitakin.

Opin korunvalmistusta kolmen päivän kurssilla asuessani ulkomailla vuonna 2014. Olen jatkanut sitä siitä asti, kokeillut eri tapoja sekä onnistunut ja epäonnistunut monia kertoja.

In what way does the female body influence your work?


Naisvartalo ei ole vain inspiroiva – se myös kantaa minut. Vartalossani oleva voima ja se, mitä se sallii tai ei salli minun tekevän, on jollakin lailla vapauttavaa. Vartaloiden erilaisuus on uskomattoman kaunista, ja se on aina inspiroinut ja tulee aina inspiroimaan minua. Haluan, että koruissani on samaa ainutlaatuisuutta kuin vartaloissa.

Keksin muotoja useimmiten silloin, kun en ole verstaalla, vaan kuuntelen vaikka musiikkia matkalla johonkin. Kirjoitan ajatukseni aina ylös ja toivon, että muistan ne. Kokeilen niitä heti, kun minulla on aikaa. Teen myös aina sellaisia tuotteita, joita haluaisin käyttää itse.
Where do you find inspiration?


Oi, voiko sanoa että kaikkialta? Lähes kaikkialta. Rakastan orgaanisia pintakuvioita ja muotoja. Inspiroidun taiteesta, kirjoista, kasveista ja historiasta.

What advice would you give someone eager to start creating?


Ensinnäkin, älä ole liian ankara itsellesi. Luominen ei ole jatkuvaa – ainakaan minulle. Luova jakso tulee kun tulee, ja useimmiten on parasta vain tehdä eikä miettiä liikaa. Joskus täytyy myös tehdä jotain huonosti, jotta tietää, mikä on hyvä.

Haluan ehtiä tehdä elämässä paljon asioita. Luovuus tulee aina olemaan yksi tukijalkani. Se on minun perustani. Tulevaisuudessa näen itseni asumassa omakotitalossa, ja minulla on oma paja. Nähtäväksi jää, teenkö sitä työkseni vai en.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    
Lahjoitamme myyntivoiton Kvinna till Kvinna -järjestölle, joka pyrkii edistämään naisten oikeuksia sodista ja konflikteista kärsivissä maissa. Järjestö on vuodesta 1993 lähtien vaikuttanut satojentuhansien naisten elämään. Kvinna till Kvinna -järjestön johdonmukainen työ luo edellytyksiä ja mahdollisuuksia, ja Ellos haluaa olla mukana tukemassa tätä työtä.Made by women