Walk with me

WITH TOVE STYRKE

Minulle Walk with me merkitsee ennen kaikkea normeista vapautumista. Nauhoittaessani omaa tulkintaani kappaleesta kuvittelin sen ystävien väliseksi keskusteluksi.

Tove Styrke

"Gå med mig"

Kuuntele Tove Styrkein tulkinta
Elloksen kappaleesta "Walk with me"How did you interpret the song?


Kappale on aivan erityinen, sillä se on samaan aikaan sekä mahtipontinen että intiimi. Se tuntuu siltä kuin ystävä laulaisi sen, ja se on melkein kuin kertomus. Kappaleen mahtipontisuus ja intiimiys tekee siitä aivan erityisen kauniin.What does it mean for you to be a woman?


Naisena oleminen on jotain, johon olen kasvanut. On oikeastaan merkillistä, että kaikki kuvitelmat ja ajatukset siitä millaisia miesten ja naisten tulee olla ja miltä heidän tulee näyttää, ovat pelkkiä rakenteita. Jotain, jonka olemme keksineet.

Mitään rajoja ei oikeastaan ole olemassakaan. Sinä päätät mitä naisena oleminen on.

Uskon, että naisena olemisessa tai naiseksi tulemisessa on kyse vain sen ymmärtämisestä, että se voi olla mitä vain haluat sen olevan. Mitään rajoja ei oikeastaan ole olemassakaan. Sinä päätät mitä naisena oleminen on.What are your superpowers?


Supervoimani on se, että ymmärrän musiikkia. Minulle musiikki on kieli, ja... Se on kieli, jota osaan puhua. Se on minun supervoimani. On hauskaa voida käyttää sitä eri tavoin. Kuten nyt, kun olen saanut tehdä oman tulkintani kappaleesta ”Walk with me”. Sain tehdä siitä omani – sain olla tällä kertaa se ystävä, joka kertoo sen. Sinulle.

Minulle musiikki on kieli, ja... Se on kieli, jota osaan puhua.

An equality issue close to heart?


On aivan liian vaikea valita vain yksi asia. Se on niin iso ja tärkeä, ja maailma ei ole vielä ihan siellä. Tämä on pieni asia tässä yhteydessä, mutta esimerkiksi sama palkka samasta työstä. Miten on mahdollista että asia ei ole niin? Eikä se edes ole yksi todella suurista asioista. Se on kuitenkin todellisuutta meidän arjessamme. Se on mielestäni hullua ja väärin.What is the best part about being a woman?


Jos vastaisin miettimättä niin sanoisin, että parasta on pukeutuminen. Jos puhumme sukupuolirooleista ja normeista, niin juuri me voimme tehdä sen ilman että meidät tuomitaan (vaikka se ei ehkä ole totta kaikissa tilanteissa). Toivon että kaikki saisivat tehdä niin ja näyttää juuri siltä miltä haluavat. Mielestäni on todella fantastista voida ilmaista itseään vaatteilla, meikillä ja hiuksilla. Se ilahduttaa. Kyllä. Rakastan naisena olemista.What would you tell your fourteen year old self?


Älä ole niin huolissasi. Sanoisin hänelle sen. Asiat järjestyvät lopulta hyvin. Maailma on kova ja tuomitseva. Se tuomitsee kaikki. Mutta tulet huomaamaan, että se tarjoaa samalla myös paljon kauniita asioita. Silloin kun sitä vähiten odotat.

Made by Women | #equallywomen | #equallyimportant | #equallyellos

A SHORT STORY

Made by womenMade by women

...