Kutsuimme Towan, Angelican ja Alexandran keskustelemaan sosiaalisesta ja ekologisesta kestävästä kehityksestä. Kolme naista kertovat mielipiteensä vartaloihanteesta, naiseudesta ja ilmastokysymyksistä. Haluamme hyödyntää perintönä siirtyvää tietoa, tietoa, joka hioutuu ja joka tulkitaan uudelleen. Katso alta perheen haastattelu ja lue lisää heistä!

Olin 80-luvun teini ja kasvoin erilaisten laihdutuskuurien keskellä. Äidin sukupolvi siirsi sen minun sukupolvelleni, ja minun sukupolveni on siirtänyt sen osin tytärteni sukupolvelle. Mutta luulen, että jossakin matkan varrella väsyimme. Kerroin tyttärilleni voimasta, jota he kantavat vartalossaan sen ulkonäöstä riippumatta. Yhä useamman on täytynyt tehdä samoin. Sillä nyt olemme täällä! Olemme todella muotistudiossa keskustelemassa terveestä vartaloihanteesta. Sellaista ei tapahtunut muotialalla minun ollessani teini-ikäinen.

TOWA SCHEDVINS

three-ways-to-style

Kolme vartaloa ja kolme eri-ikäistä naista samanlaisiin vaatteisiin stailattuina. Halusimme näyttää miltä sama vaate näyttää erilaisten vartalotyyppien päällä, ja miten helppoa on stailata ja pukea vaatteet eri tavoin. Haluamme kannustaa yhteiseen vaatekaappiin, jonka vaatteet siirtyvät perintönä seuraavalle sukupolvelle ja joita lainataan ja vaihdellaan. Näin vaatteet saavat uusia arvoja ja uusia tarinoita.

Nimeni on Towa Schedvins ja olen 52-vuotias Angelican ja Alexandran äiti. Teen paljon töitä vartalollani ja olen siksi tietoinen siitä, mihin se pystyy ja mihin ei. Olen joka päivä kiitollinen vartalostani. Siitä, että se nousee ylös ja toimii – sitä voidaan pitää itsestään selvyytenä, mutta sitä se ei ole. Se on ylellisyyttä.

TOWA SCHEDVINS

Nimeni on Angelica Svanström ja olen 30-vuotias. Olen aina saanut kuulla vieväni liikaa tilaa. Mutta en välitä siitä. Jatkoin kovaan ääneen puhumista, nauramista ja itkemistä. Liikaa tilaa? Minä ja kehoni tarvitsimme juuri sen verran tilaa.

ANGELICA SVANSTRÖM

Nimeni on Alexandra Svanström ja olen 26-vuotias. Saadessani tyttäreni ymmärsin, mikä voima vartalossani on. En ottanut epiduraalipuudutusta, ja se oli mahtavaa – kehoni suoriutui siitä. Se sai minut tuntemaan, että selviän mistä vain.

ALEXANDRA SVANSTRÖM

Puhumme nykyään enemmän naisvartaloista, vai kuinka? Sekä hyvässä että pahassa, kenties. Sosiaalinen media on tehnyt oman vartalon vertaamisen muihin helpoksi. Hoikkuuden ihannointi on nyt piiloutunut terveystrendin taakse. Iso takapuoli ja kapea vyötärö pitäisi saavuttaa oikealla ravinnolla ja oikealla treenillä. Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa käydään tätä samaa keskustelua, mitä mekin nyt käymme. Olen sinut vartaloni kanssa pitkälti juuri sen ansiosta. Se on ainakin alkua sekä kuva siitä vartalosta, jonka toivon siirtyvän perintönä omien tyttärieni sukupolvelle.

ALEXANDRA SVANSTRÖM


Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Julkaisimme vuonna 2020 kaksi erilaista tarkistuslistaa. Toinen koski sosiaalista kestävyyttä ja toinen ekologista kestävyyttä. Jo vuotta myöhemmin olemme edenneet työssämme pidemmälle kuin uskoimme olevan mahdollista. Tekemistä on edelleen paljon, mutta tässä olemme onnistuneet. Tähän mennessä.


Tutustu tarkistuslistoihin

Haluatko tietää lisää kestävyystyöstämme? Olemme keränneet kaikki tiedot Kestävä kehitys -otsikon alle. Klikkaa linkkiä ja lue lisää!


Kestävyystyömme