Osana Made by Women -aloitetta nostamme kampanjoissamme säännöllisin väliajoin esiin inspiroivia ja luovia naisia. Olemme antaneet norjalaisen koruvalmistaja Margot Kortebeinin valita joitakin töitään ylelliseen Limited Edition -mallistoomme. Mallistossa on myös kolmen muun luovan naisen töitä. Margotin tuotteet, joiden keskiössä ovat naisvartalo ja vartalopositiivisuus, ovat kunnianosoitus naiselle ja naiseudelle.

Nimeni on Margot Kortebein, olen 26-vuotias ja kotoisin Bergenistä, Norjasta. Opiskelin tuotesuunnittelijaksi OsloMetissä ja johdan nyt Positits-yritystä – valmistamme koruja, jotka ovat saaneet innoitusta naisten rinnoista. Haluan, että Positits ja nämä korut toimivat keskustelunherättäjänä ja symbolina vaikeille tai tabuksi määritellyille, naisten rintoja koskeville aiheille.

Margot Kortebein

When did you start creating?

Positits perustettiin Oslossa vuonna 2018. Vein sen aluksi mukanani Brisbaneen, Australiaan, kun asuin siellä, ja vuonna 2020 kotikaupunkiini Bergeniin, kun muutin takaisin sinne. Vuonna 2020 ostin ensimmäisen pienen keramiikkauunini (joka sai nimekseen Olga), ja pystyin sen ansiosta hoitamaan koko tuotannon omalla verstaallani.

Tell us about your work


Haluan Posititsin olevan symboli, joka herättää keskustelua aiheista, kuten naisten riippumattomuus, naisvartalon yliseksualisoiminen, normien kapea-alaisuus, imetys, rintasyöpä ja niin edelleen. Monet aiheet liittyvät toisiinsa ja herättävät toivottavasti keskustelua naisten vartalosta ja terveydestä. Korut voivat symbolisoida aivan eri asioita eri henkilöille ja johtaa toivon mukaan avoimempaan keskusteluun.

Korut on valmistettu posliinisavesta, eli en ole käyttänyt perinteistä korutekniikkaa. Olen käyttänyt keramiikkaa ja muotoillut sen samalla estetiikalla ja toiminnallisuudella, jota käytetään metallin muotoilussa. Savi on kiitollinen materiaali tämän kaltaisissa koruissa juuri siksi, että niistä tulee muodoltaan ainutlaatuisia – aivan kuten todelliset rinnat.

In what way does the female body influence your work?


Jag blev medveten om det feministiska samfundet på Instagram och blev inspirerad av alla kvinnliga konstnärer som använde kvinnokroppen som symbol i konsten för att väcka samtal och eftertanke. Jag ville delta i de samtalen och eftersom jag alltid tyckt om att göra smycken startade jag Positits.

Jag försöker njuta av varje dag, hålla huvudet och händerna sysselsatta och göra saker som gör mig lycklig här och nu. När jag nu har egen produktion fokuserar jag på att hitta fler återförsäljare i Europa. Något jag hoppas att framtiden kommer med är nya samarbeten och människor att jobba tillsammans med. Jag är för utåtriktad för att sitta ensam i min lilla verkstad, så jag hoppas hitta personer i framtiden som kan inspirera till nya, spännande projekt.
Where do you find inspiration?


Jag valde att använda bröst som motiv just för att de väcker liv i så många tabubelagda ämnen – många intressanta sådana som jag tycker att vi behöver prata mer om. Dessutom är det ett vackert motiv som skapar igenkänning i sin enklaste form.

What advice would you give someone eager to start creating?


Kokeile. Yritä, epäonnistu, yritä uudelleen ja katso, mitä olet oppinut päästäksesi eteenpäin. Sekä sinä että taiteesi kehitytte jatkuvasti.

Pyrin nauttimaan jokaisesta päivästä, pitämään pään ja kädet työn touhussa ja tekemään asioita, jotka tekevät minusta onnellisen juuri nyt. Koska minulla on omaa tuotantoa, keskityn löytämään lisää eurooppalaisia jälleenmyyjiä. Toivon tulevaisuudelta uusia yhteistöitä ja uusia työkavereita. Olen liian ulospäin suuntautunut voidakseni istua yksin pienessä verstaassani, joten tulevaisuudessa toivon löytäväni ihmisiä, jotka innoittavat uusiin, jännittäviin projekteihin.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    
Lahjoitamme myyntivoiton Kvinna till Kvinna -järjestölle, joka pyrkii edistämään naisten oikeuksia sodista ja konflikteista kärsivissä maissa. Järjestö on vuodesta 1993 lähtien vaikuttanut satojentuhansien naisten elämään. Kvinna till Kvinna -järjestön johdonmukainen työ luo edellytyksiä ja mahdollisuuksia, ja Ellos haluaa olla mukana tukemassa tätä työtä.Made by women