Made by women

Made By Women on alusta, jossa tuomme esiin naisia ja naisten tarinoita. Haluamme edistää naisten luovuutta ja yrittäjyyttä. Siksi olemme poimineet uusimpaan kampanjaamme ylellisen valikoiman tuotteita neljältä luovalta naiselta. Käsintehdyssä mallistossa on koruja, ruukkuja ja maljakoita, ja malliston myyntivoitto lahjoitetaan Kvinna till Kvinna -järjestölle. Tutustu tuotteisiin, lue lisää niiden tekijöistä ja löydä inspiraatiota omaan luomistyöhösi.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Anna Mörner

Olen Anna Mörner ja työskentelen taiteilijana, kuvittajana ja suunnittelijana. Yhteisnimitys kaikelle mitä teen voisi olla luovan työn tekijä. Työskentelen hyvin laaja-alaisesti, joten minun on vaikea tiivistää työtäni yhteen sanaan tai merkkiin. Minun panokseni mallistoon on 10 Ellos-valikoiman maljakkoa, jotka olen maalannut käsin. Itse maalaus on kunnianosoitus kesälle, tanssille ja vapaudelle.

Naistaiteilijan ammatti muistuttanee monia muita aloja – naiset laskuttavat työstään yleisesti ottaen liian vähän, ja heidän on vaikea nähdä oman aikansa ja luomistyönsä arvoa. Minäkään en ole poikkeus, vaan työstän asiaa jatkuvasti.

Betuttad krukar

Nimeni on Sofia Fredricks, olen 31-vuotias ja kotoisin Uumajasta, mutta asun nyt Skånessa mieheni ja koirieni kanssa. Olen luova kierrätyskuvanveistäjä, keksin tittelin juuri nyt, mutta se kuvaa hyvin sitä mitä teen. Lyhyesti sanottuna olen ruukuntekijä. Luon uusia ruukkuja löytämistäni second hand -tuotteista. Olen luonut mallistoon Betuttad-ruukun, josta on saatavana eri kokoja ja värejä. Kaikki tuotteet on valmistettu käsin kierrätysmateriaalista, joten ne ovat muodoltaan ja sävyiltään ainutlaatuisia.

Ruukut olivat aluksi valokuvanäyttelyni rekvisiittaa. Kuvissa oli naisia, jotka tekivät arkiaskareitaan ylävartalo paljaana. Naiset saattoivat pelata koripalloa, leikata nurmikkoa tai istua kotisohvalla tilanteissa, joissa miesten on hyväksyttävää esiintyä ylävartalo paljaana. Halusin painottaa kuvilla sitä, miten patriarkaalinen kontrolli säätelee naisten vartaloa.

Positits

Nimeni on Margot Kortebein, olen 26-vuotias ja kotoisin Bergenistä, Norjasta. Opiskelin tuotesuunnittelijaksi OsloMetissä ja johdan nyt Positits-yritystä – valmistamme koruja, jotka ovat saaneet innoitusta naisten rinnoista. Haluan, että Positits ja nämä korut toimivat keskustelunherättäjänä ja symbolina vaikeille tai tabuksi määritellyille, naisten rintoja koskeville aiheille.

Tutustuin Instagramin feministiseen yhteisöön ja inspiroiduin kaikista naistaitelijoista, jotka käyttivät naisvartaloa taiteen symbolina herättääkseen keskustelua ja ajatuksia. Halusin osallistua keskusteluun, ja koska olen aina pitänyt korujen valmistamisesta, perustin Positits-yrityksen.

Wretlund studio

Olen Towa Vretlund ja työskentelen hopea- ja kultaseppänä omassa yrityksessäni, Wretlund Studiossa. Valmistin ensimmäisen tässä kampanjassa näkyvän ”Murran”-korun muutama vuosi sitten. Naisten yhteenkuuluvuus ja naisvartalo ovat minulle tärkeitä, ja ”Murran”-koru on kunnianosoitus niille molemmille.

Naisvartalo ei ole vain inspiroiva – se myös kantaa minut. Vartalossani oleva voima ja se, mitä se sallii tai ei salli minun tekevän, on jollakin lailla vapauttavaa. Vartaloiden erilaisuus on uskomattoman kaunista, ja se on aina inspiroinut ja tulee aina inspiroimaan minua. Haluan, että koruissani on samaa ainutlaatuisuutta kuin vartaloissa.Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    
Lahjoitamme myyntivoiton Kvinna till Kvinna -järjestölle, joka pyrkii edistämään naisten oikeuksia sodista ja konflikteista kärsivissä maissa. Järjestö on vuodesta 1993 lähtien vaikuttanut satojentuhansien naisten elämään. Kvinna till Kvinna -järjestön johdonmukainen työ luo edellytyksiä ja mahdollisuuksia, ja Ellos haluaa olla mukana tukemassa tätä työtä.