Kotimme on juuri nyt vuonna 1966 rakennettu talo Enebybergissä Tukholman ulkopuolella, mutta sanoisin, että se on monien paikkojen lopputulos. Asuimme monta vuotta Los Angelesissa, ja se aika on vaikuttanut sisustustyyliini monin tavoin. Tai oikeastaan: siellä opin luottamaan omaan tyyliini.

Los Angelesissa aloin valita sitä mistä itse pidän sisustuslehtien tyylistä välittämättä. Pidän tummista sävyistä, puusta, ruskeasta ja vihreästä. Maanläheisistä sävyistä. Ne kuvastavat jollakin tavalla minua. Kaliforniassa vietetty aika opetti minulle, että olen tarpeeksi hyvä.

Suosikkipaikkani maanpäällä on Kinnekulle. Siellä olen aina onnellinen.

Äidillä ja isällä oli aivan uskomaton makuuhuone, kun olin pieni. Punainen kokolattiamatto ja tapetissa isoja punaisia ruusuja. Jättimäinen jakarandapuinen sängynpääty ja sen päällä pieniä, paperimassaa muistuttavasta materiaalista valmistettuja pieniä karhuja.

Äidillä ja isällä oli aivan uskomaton makuuhuone, kun olin pieni.

Cecilia Blankens

Löytäessäni saman näköisiä karhuja minun oli pakko ostaa ne. Siksi otin ne sekä kolme kirjaa ja kyyhkysen tänään mukaani.

What makes a bedroom?

Pidän itseäni tämän alan asiantuntijana. Minulla on ollut pitkään vaikeita uniongelmia. Muutaman vuoden ajan nukuin niin vähän, että todella ihmettelen miten selvisin päivistä.

Makuuhuoneessa tulee olla kodikasta kuin kohdussa, yhtä turvallista, pehmeää ja viihtyisää.

Makuuhuone on niin tärkeä. Sen tulee olla täydellinen. Rauhallinen ja turvallinen. Makuuhuoneessa tulee olla kodikasta kuin kohdussa, yhtä turvallista, pehmeää ja viihtyisää. Siellä tulee olla pyjama ja lakanat, jotka kietoutuvat pehmeästi ympärillesi. Vähintään neljä tyynyä. Sängyn tulee olla riittävän korkea, jotta todella tunnet nousevasi sinne.

What colours will you decorate spring with?

Meidän makuuhuoneessamme on paljon tummanvihreää. Seinät ja katto ovat samanväriset. Vaatekaapit ovat harmaat. Huone on tumma, mutta rauhallisella ja hienostuneella tavalla. En vaihda värejä sesongin mukaan. Minulla on oma perustani. Annan oleellisimman – huoneen sielun – pysyä muuttumattomana, vaikka vaihtelenkin mielelläni yksityiskohtia.

Shop style

  The latest dream you had?

  En näe paljoa unia, koska nukun niin vähän. Muutama päivä sitten näin unen ja kerroin ylpeänä siitä, mutta nyt olen jo unohtanut sen. Harmi.

  An equality issue close to heart?

  Olen mieletön feministi, joten minun on vaikea valita vain yhtä asiaa. En ole tyytyväinen, enkä ole antanut anteeksi kenellekään. Tiedän vain, että se joka ei astu kyytiin nyt, huomaa jonkin ajan päästä jääneensä yksin.

  What did you want to be, growing up?

  Minulla oli oikeastaan kolme unelma-alaa, joista yksi oli ilmasto. Minulla oli ilmastoahdistus jo ennen kuin ilmastoahdistusta oli olemassakaan. Toinen kiinnostuksenkohteeni oli kirjoittaminen.

  Kengät ovat tehneet minut hyvin onnelliseksi niin kauan kuin jaksan muistaa.

  Kolmas ja kenties voimakkain kiinnostuksenkohteeni ovat aina olleet kengät. Kengät ovat tehneet minut hyvin onnelliseksi niin kauan kuin jaksan muistaa. Nykyään voin ilolla sanoa, että työskentelen enemmän tai vähemmän kaikkien näiden kolmen asian parissa, sillä minulla on oma kenkämerkkini – Blankens.

  #equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

  The Stories

  Jokaisella makuuhuoneella on omat tarinansa. Me annoimme kolmen naisen kertoa omansa. Tutustu tarinoihin ja löydä inspiraatiota omaan persoonalliseen makuuhuonetyyliisi!