Noustessani ensimmäistä kertaa veneestä, joka vei meidät tulevaan kotiimme pienelle autottomalle saarelle, koin onnea, jollaista olen tuntenut vain lapsena. Ympärillämme vallitseva hiljaisuus ja rauha oli kuin pehmeä peitto meidän ja meitä ympäröivien odotusten välillä. Täysin varoittamatta suolan tuoksu väritti koko lapsuuttani ja siihen sisältyviä lupauksia.

Koti-ikävä on asunut rinnassani siitä asti kun lähdin Taalainmaalta, missä vietin lapsuuteni. Metsä, pehmeä ja rauhoittava metsä. Meri on lievittänyt metsän kaipuutani. Täällä itse rakentamassamme talossa, missä aallot humisevat hiljaa ja vapaus kuiskii pehmeälinjaisilla kallioilla, täällä on toinen kotini.

Musiikki, etenkin Beatles, väritti lapsuuttani. Isä kuunteli aina John Lennonia.

Musiikki, etenkin Beatles, väritti lapsuuttani. Isä kuunteli aina John Lennonia. Siksi häneltä saamani litografiat (siis isältäni, ei John Lennonilta) ovat minulle tärkeitä. Ympäröin mielelläni itseni yksityiskohdilla, jotka muistuttavat minua ihmisestä tai tunteesta. Kuten keramiikkamaljakolla, jonka on tehnyt ystäväni, taiteilija Malou Palmqvist.

What makes a bedroom?

Makuuhuoneessa tulee olla samaa tunnelmaa kuin metsässä. Rauhoittavaa. Viileää ja hämärää. Haluan tuntea oloni makuuhuoneessa turvalliseksi. Paljon tekstiilejä, mutta ei liikaa yksityiskohtia ja muita tavaroita. Makuuhuoneen tulee olla pelkistetympi kuin kodin muiden tilojen. Se ei ole minulle helppoa, sillä minulla on keräilijäluonne – ainakin kun on kyse äänilevyistä ja kirjoista.

Nuorempana keräilin CD-levyjä. Suosikkini taitaa olla Bob Dylanin Freewheelin’. Mutta yhtä suosikkia on vaikea valita, vai mitä?

Shop style

  What colours will you decorate spring with?

  Väreillä, jotka tuovat luonnon kotiin. Vihreällä. Sinisellä, beigellä – sävyillä, jotka heijastavat meitä ympäröivää saaristoa. Mielellään vaaleilla maanläheisillä sävyillä sekä aavistuksella täyteläistä sitruunankeltaista.

  The latest dream you had?

  Näin unta että olin lapsuudenkodissani, joka on nyt myyty. Talo on rakennettu 1900-luvun alussa, ja kun olin pieni, meillä oli edelleen alkuperäiset käsinpuhalletut ikkunat. Talveksi nostimme sisäikkunat paikalleen ja laitoimme sammalta ja pumpulia lasien väliin. Talon uudet omistajat ovat remontoineet talon ja vaihtaneet ikkunat uusiin.

  Talveksi nostimme sisäikkunat paikalleen ja laitoimme sammalta ja pumpulia lasien väliin.

  Catarina Skoglund

  Unessani löysimme vanhat, alkuperäiset ikkunat ja laitoimme ne taas paikoilleen. Aivan kuten silloin, kun olin pieni ja valmistauduimme talven tuloon, laitoimme nytkin ikkunat paikoilleen, ja hetken aikaa katselin lapsuuttani aikuisen silmin. Onnellinen uni oli tulvillaan surua.

  An equality issue close to heart?

  Metoo-liike herätti jotain sisälläni. Olen kokenut itse nuoruudessani jotakin samantapaista, joten muiden naisten kokemusten lukeminen ja kuunteleminen oli minulle hyvin tunteellinen kokemus. Se, että oikeuksiamme loukataan ja meidät altistetaan kiusaamiselle, on surullista, joskus jopa ylitsevuotavan surullista. Se, mitä minulle tehtiin, tulee aina olemaan osa minua. Metoo-liikkeen tulo oli minulle suuri ja tärkeä asia.

  What did you want to be, growing up?

  Pop-tähti. Halusin olla pop-tähti. Ensimmäinen suuri idolini oli Pernilla Wahlgren, joka esitti kappaleen Piccadilly Circus ruotsalaisessa Melodifestival-laulukilpailussa. Seuraavaksi sydäntäni kosketti New Kids on the Block. Loppujen lopuksi olen erittäin tyytyväinen siihen, mitä minusta tuli. Siihen mitä teen ja kuka olen. Olenpa sitten meren rannalla tai metsässä. Olen lähellä luontoa, lähellä perhettäni. Olen kotona.

  #equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

  The Stories

  Jokaisella makuuhuoneella on omat tarinansa. Me annoimme kolmen naisen kertoa omansa. Tutustu tarinoihin ja löydä inspiraatiota omaan persoonalliseen makuuhuonetyyliisi!