Oman tyylin kuvaileminen on vaikeaa. Sen tulee olla jollakin tavalla elävä, ja joskus sanat voivat... vangita sen. Tyylin tulee saada olla vapaa. Jos yrittäisin vangita tyylini pieneksi hetkeksi, kuvailisin sitä ranskalaiseksi ja maalaishenkiseksi maustettuna ripauksella modernia arkkitehtuuria. Paljon puuta ja muutama väripilkku. Suoria linjoja ja muotoja, joita rikotaan pyöreillä ja pehmeillä elementeillä. Missä luonto kohtaa... arkkitehtuurin. Se on minun tyylini.

Missä luonto kohtaa... arkkitehtuurin. Se on minun tyylini.

Olen aina tuntenut oloni varmaksi oman tyylini kanssa, mikä on ollut hyväksi valokuvaajan uralleni. Nyt olen vakiinnuttanut asemani valokuvaajana, ja toimeksiantajani tietävät mitä saavat. Aiemmin tein liian usein kuten muut halusivat. Nyt tilanne on uskoakseni kaikille helpompi – minä tiedän mitä haluan, ja ihmiset ovat vihdoin ymmärtäneet sen.

Minulle kotimme tärkein yksityiskohta on minua ja Lovaa esittävä taulu. Taulu lähetettiin Venäjältä ja juuttui tulliin, joten odotin sitä kokonaisen vuoden. Mutta se oli sen arvoista.

What makes a bedroom?

Toivoisin, että minulla olisi hyvä vastaus. Huoneessa tulee olla lämmin tunnelma, vaikka siellä saakin mielellään olla viileää. Paljon kankaita ja lattiaan asti ulottuvat pellavaverhot. Eläviä kynttilöitä. Kasveja. Puuristikkoiset ikkunat ja puutarhaan avautuvat ovet. Kalkkimaalilla maalatut seinät, puuyksityiskohtia ja pehmeä sänky, jossa on paljon tyynyjä. Ne saavat minut nukkumaan hyvin.

What colours will you decorate spring with?

Harmaalla, ruskealla ja kalkinvalkoisella. Vihreällä. Maanläheisillä sävyillä sekä jollakin yllättävällä sävyllä. Kuten keltaisella. Minulla on värikäs persoonallisuus, mutta voin parhaimmin kun ympäröin itseni luonnonläheisillä sävyillä.

Odotan jo, että remontti valmistuu ja saamme vain... asua.

The latest dream you had?

Remontoimme parhaillaan taloamme, ja muutama päivä sitten astuin unessani olohuoneeseen, jonka ulkoseinissä ei ollut lainkaan paneeleja. Työmiehet olivat avanneet seinät voidakseen asentaa uudet ikkunat paikoilleen. Mitä se tarkoittaa? Todennäköisesti sitä, että olen stressaantunut. Tai että minulla on kontrollin tarve. Odotan jo, että remontti valmistuu ja saamme vain... asua.

Shop style

  An equality issue close to heart?

  Äitiys. Se on lähellä sydäntäni, vaikka onkin vaikea valita vain yksi asia. Asioiden, kuten imetyksen ja naisvartalon raskauden aikaiset ja jälkeiset kokemukset tulisi normalisoida. Tuore äiti tuntee olonsa niin paljaaksi. Äitiyden pitäisi tulla luonnostaan. Kuin tietäisimme täsmälleen mitä meillä on edessämme katsellessamme ihmeissämme silmiin henkilöä, jota ei vielä hetki sitten ollut olemassakaan.

  Äitiyden pitäisi tulla luonnostaan. Kuin tietäisimme täsmälleen mitä meillä on edessämme katsellessamme ihmeissämme silmiin henkilöä, jota ei vielä hetki sitten ollut olemassakaan.

  ”Se tulee luonnostaan”, he sanovat. Mutta kun omaksumme roolimme ja alamme luottaa vaistoihimme, niin sekin on väärin. Äidin tulee imettää, mutta ei liian pitkään eikä liian avoimesti. Puolustan kaikkien äitien oikeutta kuunnella omaa sisintään ja tehdä niin kuin heistä tuntuu oikealta. Se on minun sydämenasiani.

  What did you want to be, growing up?

  Carola. Halusin olla isona kuin Carola. Siksi valitsin lukion musiikkilinjan. Siellä jouduin kokeilemaan monia eri musiikkigenrejä ja tunsin, että se ei ollut minun juttuni. ”Oliko sinulla jo silloin oma tyylisi?” Kyllä oli! Palaamme taas siihen. Tiesin mitä halusin. Kun se ei onnistunutkaan, niin aloitin valokuvaamisen. Joten tässä sitä nyt ollaan. Lopputuloksesta tuli myös aika hyvä, jos minulta kysytään.

  #equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

  The Stories

  Jokaisella makuuhuoneella on omat tarinansa. Me annoimme kolmen naisen kertoa omansa. Tutustu tarinoihin ja löydä inspiraatiota omaan persoonalliseen makuuhuonetyyliisi!