Kestävät materiaalit - Ellos.fi
Ostoskori

Kestävät materiaalit

Ekologiset materiaalit

Kaikki ekologisen valikoimamme tuotteet on valmistettu materiaaleista ja raaka-aineista, jotka on tuotettu ilman kemiallisia torjunta-aineita, keinotekoisia lannoitteita tai geenimuunneltua satoa (GMO). Näin voimme pienentää tuotteiden ympäristövaikutuksia ja toimia tavalla, joka on hyvä niin ympäristölle, viljelijöille kuin asiakkaillemmekin. Hyväksymme tekstiilituotteen ekologiseen valikoimaamme, jos se sisältää vähintään 70% ekologista materiaalia ja sillä on ekologinen sertifikaatti. Ekologiset tekstiilimme ovat Global Organic Textile Standard (GOTS) - ja Organic Content Standard (OCS) -standardien mukaisia. Ekologiset kosmetiikkatuotteemme ovat ECO CERT -, ECO Control -, NATRUE-, Soil Association -, USDA-, ACO- ja BDIH-sertifikaattien mukaisia. Eri sertifikaateilla on eri vähimmäisstandardit ekologisten ainesosien määrästä ekotuotteessa.

Kierrätysmateriaalit

Kierrätysmateriaalit ovat peräisin vanhoista tuotteista tai ne ovat tuotantoprosessin ylijäämiä, jotka jauhetaan ja kehrätään uusiksi tekstiilikuiduiksi. Kierrätysmateriaaleista tehtyjen tuotteiden valmistuksessa käytetään vähemmän raaka-aineita, energiaa ja kemikaaleja kuin uudistuotannossa. Laadun varmistamiseksi kierrätysmateriaaleja joudutaan joskus yhdistämään uuteen raaka-aineeseen tai muihin materiaaleihin. Jotta hyväksymme tuotteen Elloksen ekologiseen valikoimaan, siinä on oltava vähintään 20% kierrätysmateriaalia, ja sen kokonaiskoostumuksessa on oltava vähintään 50% kestävällä tavalla tuotettua materiaalia. Kierrätystuotteemme ovat niin suuressa määrin kuin mahdollista Global Recycled Standard (GRC) - tai Recycled Claim Standard (RCS) -standardien mukaan sertifioituja.

Ympäristömerkinnät

Ympäristömerkittyjen tuotteidemme koko elinkaarta valvotaan aina raaka-aineesta jätteeksi. Tuotteet täyttävät suuret ympäristöä, toiminnallisuutta ja laatua koskevat vaatimukset. Valikoimassamme on mm. tuotteita, jotka ovat saaneet Joutsenmerkin, Hyvä ympäristövalinta - tai EU Ecolabel (entinen EU-kukka) -ympäristömerkin. Joillakin puu- tai paperituotteillamme on FSC-sertifikaatti, joka takaa, että niissä käytetty puu on viljelty vastuullisen metsänhoidon periaattein ihmiset ja ympäristö huomioon ottaen.

Kestävät materiaalit

Kestävä materiaali -merkinnän alle olemme koonneet muut kestävät ja vastuulliset tuotteet, jotka eivät täytä ekologisen, kierrätystuotteen tai ympäristömerkityn tuotteen kriteereitä.

Lyoselli

Lyoselli on uusiutuva materiaali, jonka valmistus tapahtuu suljetussa järjestelmässä, jossa raaka-aineet kierrätetään ja käytetään uudelleen. Lyosellin ympäristövaikutukset ovat puuvillaa ja viskoosia pienemmät, ja sen valmistuksessa käytetään vähemmän vettä.

Better Cotton

Ellos on Better Cotton Initiative (BCI) -ohjelman jäsen. BCI on voittoa tavoittelematon ohjelma, joka kouluttaa puuvillanviljelijöitä ja edistää kestävän puuvillantuotannon periaatteita. BCI pyrkii työllään vähentämään veden ja kemikaalien käyttöä puuvillan viljelyssä sekä parantamaan puuvillasatoja, työolosuhteita ja viljelymaan laatua sekä edistämään biologista monimuotoisuutta.

Hae lainaa »
Lisätietoa »