Tavallisimpia kysymyksiä kestävästä kehityksestä

Vastuumme

Ellos tuntee sosiaalisen vastuunsa sekä ympäristövastuunsa. Haluamme minimoida ympäristövaikutuksemme toimintamme kaikilla tasoilla. Kestävä ajattelu on jatkuva, laaja-alainen prosessi, jonka asettamat haasteet vaativat luovia ratkaisuja ja yhteistyötä. Visiomme on toimia taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla. Haluamme valmistaa tuotteemme ja käsitellä niitä ihmiset ja ympäristön huomioon ottaen. Pyrimme tähän omassa toiminnassamme, minkä lisäksi käymme jatkuvaa dialogia tavarantoimittajiemme kanssa heidän toimintaansa arvioiden. Olemme mukana projekteissa ja yhteisyrityksissä, jotka heijastavat arvojamme ja visiotamme kestävästä tulevaisuudesta.

Ympäristövaikutukset

Käyttääkö Ellos kestäviä materiaaleja?

Ellos haluaa ottaa ihmiset ja ympäristön huomion toiminnassaan. Haluamme tarjota asiakkaillemme kestävää muotia, ja lisätä kestävällä tavalla valmistettujen tuotteiden määrää valikoimassamme jatkuvasti. Conscious Choice -valikoimamme sisältää tuotteita, jotka on valmistettu kestäviksi luokitelluista materiaaleista. Näitä ovat mm. eko- ja kierrätysmateriaalit sekä innovatiiviset materiaalit, joiden ympäristövaikutukset ovat pienet.

Miten Ellos edistää kestävää puuvillan tuotantoa?

Käytämme yhä enemmän kestävällä tavalla tuotettua puuvillaa tuotteissamme, ja toimimme yhteistyössä organisaatioiden kuten Better Cotton Initative (BCI) ja Cotton Connect kanssa. Ne edistävät puuvillan ympäristöystävällistä tuotantoa mm. kouluttamalla puuvillan viljelijöitä käyttämään viljelyssä vähemmän vettä, kemikaaleja ja torjunta-aineita sekä parantamaan työskentelyolosuhteita. Koulutuksen avulla viljelijät voivat saada paremman sadon sekä parantaa työläisten työolosuhteita ja palkkaa. Ellos myös käyttää tuotteissaan ekopuuvillaa ja kierrätyspuuvillaa.

Kuinka voin olla varma, etteivät Elloksen tuotteet sisällä vaarallisia kemikaaleja?

Asiakkaidemme terveys ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Pysyttelemme haitallisia kemikaaleja koskevien määräysten ja säädösten tasalla ja vältämme haitallisten kemikaalien käyttöä tuotteissamme. Kemikaaleja koskevat vaatimuksemme ovat lainsäädäntöä tiukemmat. Teemme tuotteillemme pistokokeita varmistaaksemme, että ne täyttyvät.

Sisältävätkö Elloksen likaa- ja vettähylkivät tuotteet perfluorattuja yhdisteitä (PFC)?

Työskentelemme aktiivisesti poistaaksemme perfluoratut yhdisteet tuotteistamme, ja käytämme niiden sijaan ympäristöystävällisempiä kyllästystapoja. Mm. Rudolf Bionic Finish Eco -metodi ei sisällä fluorikarboneja ja pohjautuu dendrimeereihin. Riippumattomien, auktorisoitujen laboratorioiden suorittamat pistokokeet varmistavat, ettei valikoimamme tuotteissa ole perfluorattuja aineita.

Vastuullinen tuotanto

Mistä tiedän missä Elloksen tuotteet on valmistettu?

Tuotteiden valmistusmaa kerrotaan niiden pesuohjelapussa.

Miten Ellos suhtautuu lapsityövoiman käyttöön?

Ellos ei hyväksy lapsityövoiman käyttöä. Meillä on eettiset toimintaohjeet, joihin jokainen tavarantoimittajamme ja alihankkijamme sitoutuu. Valvomme toimintaohjeiden noudattamista riippumattoman kolmannen osapuolen suorittamilla tarkastuksilla. Meillä on selkeät korjaustoimenpide- ja uusintatarkastusrutiinit, jos havaitsemme toimintaohjeitamme rikotun. Jos tavarantoimittaja ei tee korjaustoimenpiteitä, voimme lopettaa yhteistyön hänen kanssaan. Kunnioitamme lasten oikeuksia emmekä esimerkiksi osta puuvillaa Uzbekistanista, joka ei voi taata ettei lapsityövoimaa käytetä.

Kuinka Ellos valvoo, että tavarantoimittajat noudattavat sen eettisiä toimintaohjeita?

Sekä omat agenttimme että akkreditoidut kolmannet osapuolet vierailevat tavarantoimittajillamme ja tekevät heidän tiloissaan tarkastuksia. Niissä käydään läpi tarkastuslista, jossa on 230 mm. työolosuhteisiin ja työympäristöön liittyvää kohtaa. Tarkastuksen tuloksista laaditaan raportti pisteytysmenetelmällä. Jos raportissa ilmenee parannustarpeita, tavarantoimittajalle annetaan tietty aika parantaa todettuja epäkohtia. Ellos tukee tavarantoimittajiaan vaadittujen parannusten tekemisessä mm. koulutuksella ja erilaisilla projekteilla.

Testaako Ellos tuotteitaan eläimillä?

Eläinten hyvinvointi on meille tärkeää, emmekä hyväksy eläinkokeita.

Takaako Ellos, että sen myymät merinovillatuotteet on tuotettu mulesing-menetelmää käyttämättä?

Eläinten hyvä kohtelu on Ellokselle tärkeää. Emme hyväksy mulesing-menetelmän käyttöä ja työskentelemme vain tavarantoimittajien kanssa, jotka myyvät sertifioituja merinovillatuotteita. Ostamme niin paljon merinovillaa kuin mahdollista Uudesta-Seelannista ja Etelä-Afrikasta, jossa mulesing-menetelmää ei ole tarvetta käyttää. Kärpäsiä, joiden torjumiseen menetelmää käytetään, esiintyy vain Australiassa.

Miten Ellos suhtautuu turkisten ja nahan myyntiin?

Kuulumme kansainväliseen Fur Free Alliance -yhteenliittymään, emmekä käytä tuotteissamme aitoa turkista. Poikkeuksena on lampaankarva, joka saadaan sivutuotteena lähinnä lihantuotantoa varten kasvatetuista lampaista. Tuotteissamme käytetty nahka syntyy sivutuotteena ja on peräisin elintarviketeollisuuden tarpeisiin kasvatetuista eläimistä. Ellos ei hyväksy koiran- tai kissankarvan käyttöä tuotteissaan.

Voinko olla varma, että hanhenuntuva on peräisin vain kuolleista linnuista?

Kyllä. Ellos toimii yhteistyössä vain sellaisten tavarantoimittajien kanssa, joiden sertifikaatti todistaa, että untuva on peräisin kuolleista linnuista.

Vaatteet ja materiaalit

Täytyyko Ellokselta ostetut vaatteet pestä ennen ensimmäistä käyttöä?

Suosittelemme suoraan iholla käytettävien tuotteiden ja vauvantuotteiden pesua ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Kutistuvatko Ellokselta ostetut vaatteet?

Ellos noudattaa tekstiilien kutistumista koskevia yleisiä normeja, joiden mukaan neulokset ja trikoo saavat kutistua enintään 5% ja muut kankaat enintään 3%. Suosittelemme tekstiilien pesumerkintöjen noudattamista. Vaatteen silittäminen tai muotoilu pesun jälkeen auttaa sitä pitämään muotonsa ja istuvuutensa.

Voinko pestä vaatteet pesumerkintää matalammassa lämpötilassa?

Matalamman pesulämpötilan valitseminen säästää energiaa. Pesumerkintä osoittaa korkeimman suositellun pesulämpötilan.

Vapautuuko Elloksen koruista tai muista metallidetaljeista nikkeliä?

Ellos noudattaa nikkeliä koskevia rajoituksia ja säännöksiä. Teemme tuotteillemme pistokokeita, joilla varmistamme, ettei raja-arvoja ylitetä. On kuitenkin huomioitava, että myös nikkelittömät tuotteet voivat sisältää jälkiä nikkelistä.

Esiintyykö tuotteissanne haitallisia tai allergisoivia aineita?

Kemikaaleja koskevat vaatimuksemme ovat usein lainsäädäntöä ja yleisiä määräyksiä tiukemmat. Riippumattomat auktorisoidut laboratoriot tekevät tuotteillemme pistokokeita, ja pyrimme välttämään haitallisten kemikaalien käyttöä tuotteissamme.

Valitettavasti tuote on loppuunmyyty! Tutustu hakutoimintoomme tai etsi vastaavaa tuotetta tuotevalikoista.