Vastuumme

Näiltä sivuilta löydät tietoa asioista, jotka ovat mielestämme tärkeitä. Aiheina ovat esimerkiksi ympäristö, lapsityövoiman käyttö, ekologisuus ja etiikka.

Ympäristö

Ellos on aina ollut tietoinen siitä, mikä sen vastuu on ympäristöstä. Yrityksemme Ruotsissa ei sijaitse teollisuusalueella vaan keskellä kaunista luontoa, kymmenisen kilometriä Boråsin kaupungin ulkopuolella. Luonnonläheisessä ympäristössä työskentelevien on helppo havaita ihmisten ja luonnon välinen yhteys. Olemme laatineet tavarantoimittajillemme ja tietenkin myös itsellemme vaatimusluettelon kaikesta, mitä lähetämme asiakkaillemme. Niiden vaatimusten mukaan, joita asetamme tavarantoimittajillemme, heidän käyttämiensä muovipussien on oltava kierrätettäviä (valmistettu polyeteenistä) ja laatikot on valmistettava kierrätyspaperista. Kaikkea turhaa pakkausmateriaalia tulee välttää ja kaikki tekstit on painettava ympäristöystävällisillä väreillä. Asiakkaille toimitettavien pakkausten materiaaleja koskevien vaatimusten mukaan muovipussit on valmistettava kierrätettävästä polyeteenistä. Jos pusseissa tai laatikoissa on tekstiä, sen on painettava vesipohjaisilla väreillä. Yrityksessämme kierrätetään aaltopahvia, pahvia, paperia ja muovia. Myös sivupisteissämme jätteiden kierrätys toimii sujuvasti. Tämän lisäksi joudumme tuottajina suorittamaan erilaisia ympäristömaksuja.

Tavarantoimittajat

Elloksella on nykyisin ympäri maailmaa tavarantoimittajia, jotka valmistavat asiakkaillemme myytäviä tuotteita. Arvioimmekin koko ajan, täyttävätkö nämä tavarantoimittajat meidän ja asiakkaittemme heille asettavat vaatimukset ja odotukset. Vaatimukset voivat koskea mitä tahansa aina kiellettyjen kemikaalien käytöstä lapsityövoiman hyväksikäyttöön. Yrityksenä tunnemme olevamme suuressa vastuussa siitä, että luomme tavarantoimittajiimme pitkäaikaisia suhteita ja voimme näin asettaa heille tiettyjä vaatimuksia laadusta, palvelusta ja hinnasta. Nämä vaatimukset on kirjattu tavarantoimittajiemme käsikirjaan ja ostoehtoihin. Joka sesonki valvomme, että täytämme sekä viranomaisten että asiakkaittemme vaatimukset ja odotukset. Sosiaalisia sääntöjä koskevat vaatimukset esimerkiksi lapsityövoiman käytöstä ovat viime aikoina lisääntyneet, ja itse olemme osallistuneet sääntöjen kehittämiseen. Kehitys vie paljon aikaa, mutta mielestämme tavoitteet voidaan saavuttaa vain keskustelun ja ymmärtämisen avulla.

Laadunvalvonta

Jotta voisimme varmistaa, että laatu pysyy asiakkaittemme ja meidän itsemme vaatimalla tasolla, olemme laatineet erittäin tarkan laadunvalvontajärjestelmän. Laadunvalvojamme tekevät jokaiselle tavarantoimittajiemme lähettämälle erälle pistokokeita. Kokeet voidaan suorittaa valmistusmaassa tehtaalla tai omalla laatuosastollamme Viaredissa Ruotsissa. Koska haluamme, että tuotteemme pysyvät korkealaatuisina, ohjaamme tavarantoimittajia säätelemällä kaikkia valmistusprosessin yksityiskohtia tarkoilla teknisillä ohjeilla. Vaadimme myös, että tuotteet läpäisevät puolueettoman testauslaitoksen kokeet, ennen kuin erä voidaan hyväksyä.

SER-kierrätys

Sähköisten ja elektronisten laitteiden kierrätystä koskeva laki astui voimaan 1.8.2005. Voit palauttaa vanhat kodinkoneet ja elektroniikkalaitteet 1.8. alkaen veloituksetta SER-Tuottajayhteisön järjestämiin keräyspisteisiin. Ellos on sähkötuotteita kierrättävän Serty ry:n jäsen. Keräyspisteeseen voi palauttaa sähkö- ja elektroniikkalaitteita aina jääkaapista pesukoneeseen ja televisiosta kahvinkeittimeen. Poista ylimääräiset osat kuten pölynimurin pölypussi palauttaessasi laitteen. Turvallisuussyistä vain kokonaiset laitteet otetaan vastaan. Kierrätys rahoitetaan SER-kierrätysmaksuilla, jotka peritään uusien laitteiden myynnin yhteydessä. Kierrätysmaksut ovat yleisimmin 1-25 euroa. Lisätietoja osoitteesta: Serty.fi

Valitettavasti tuote on loppuunmyyty! Tutustu hakutoimintoomme tai etsi vastaavaa tuotetta tuotevalikoista.